Kolme piispaa mukana Turun kirjamessuilla

 

Arkkpiispa Tapio Luoma keskustelee Turun kirjamessuilla tasavallan presidentti Sauli Niinistön kanssa aiheesta: ”Toivon, turvallisuuden ja yhteisvastuun yhteiskunta”. Kuva: Kirkon kuvapankki /Aarne Ormio

Turun ja Kaarinan seurakunnat ovat mukana Turun kirjamessuilla lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna. Kirjamessujen kohokohta on arkkipiispa Tapio Luoman ja presidentti Sauli Niinistön keskustelu lauantaina 2.10.

Seurakunnilla on messuilla oma osastonsa ja se on myös mukana järjestämässä ohjelmaa Turun kirjamessuille, jotka järjestetään 1.-3.10.2021.

Kirjamessuviikonlopun aikana messuilla voi kuulla kolmea nykyistä ja entistä piispaa. Perjantaina 1.10. klo 16 kirjailijan, papin ja piispan sanoista ja kutsumuksesta keskustelevat Piispa-romaanin kirjoittanut Risto Oikarinen ja piispa emerita Irja Askola. Keskustelua vetää arkkipiispan erityisavustaja Petri Merenlahti.

SRO-PK, neliöb. 18.7.-14.8. MJa

Lauantain 2.10. kohokohtana on klo 12.40 alkava arkkipiispa Tapio Luoman ja tasavallan presidentti Sauli Niinistön keskustelu ”Toivon, turvallisuuden ja yhteisvastuun yhteiskunta”.

Lauantain toinen piispa, Mari Leppänen, keskustelee klo 16.35 alkaen sielusta, vapaudesta ja läsnäolosta kirjailija Joel Haahtelan kanssa. Haastattelijana keskustelussa on toimittaja Anna-Stiina Nykänen.

Sunnuntai-iltapäivällä 3.10. klo 14.50 alkaen toimittaja, kirjailija Ella Kanninen, kirjailija Juha Hurme ja pyhiinvaellushankkeen projektipäällikkö Annastiina Papinaho pohtivat kasvanutta kiinnostusta pyhiinvaelluksiin ja eri tapoja pyhiinvaeltaa.

Osastoilla työntekijöitä ja pyhiinvaeltajia

Seurakuntayhtymän messuosastolla B-hallissa (osasto nro. 60) päivystää koko viikonlopun ajan muun muassa seurakuntien pappeja ja seurakuntayhtymän henkilökuntaa. Osastolla pääsee tutustumaan esimerkiksi seurakuntien toimintaan ja vapaaehtoistyöhön sekä hiljaisuuden retriitteihin. Osastolla on myynnissä kristillistä kirjallisuutta Aurinko Kustannukselta ja Pipliaseuralta.

Seurakuntien messuosaston vierestä B-hallista löytyy pyhiinvaelluspiste, jolta saa tietoa erilaisista pyhiinvaelluksista ja jossa pääsee tutustumaan virtuaalipyhiinvaellukseen. Pisteellä järjestetään pyhiinvaellusklinikoita joka päivä klo 10,12,14 ja 16. Klinikoilla kokeneet pyhiinvaeltajat jakavat omia kokemuksiaan pyhiinvaelluksilta ja antavat vaellus- ja reittivinkkejä.