Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Kiviniemi säilyttäisi uskonnonopetuksen nykyisellään

 

Ministeri Mari Kiviniemi tavoittelee keskustan johtopaikkaa ja pääministerin virkaa.

Keskustan puheenjohtajakisaan ilmoittautunut hallinto- ja kuntaministeri Mari Kiviniemi kannattaa nykyisenkaltaisen uskonnonopetuksen säilyttämistä kouluissa.
Kiviniemen mielestä oman uskonnon opettaminen kuuluu suomalaisen peruskoulun tehtäviin.
Viime aikoina julkisessa keskustelussa on esiintynyt ääniä, jotka ovat vaatineet nykyisenlaisen oman uskonnon opetuksen korvaamista yleisellä uskontotiedolla.

Kiviniemi ei kannata muutosta. Hän näkee kristillisillä perinteillä olevan paikkansa myös koulun juhlissa ja muussa toiminnassa.

– Jouluevankeliumi ja suvivirsi kuuluvat suomalaisen koulun juhliin, toteaa Mari Kiviniemi Seurakuntalainen.fi -verkkolehdelle.

KRS Krito 10.-23.6.

Kiviniemen mukaan monikulttuurisuuden nimissä ei peruskoulujen kevät- tai joulujuhlasta ei pitäisi poistaa niihin perinteisesti kuuluvia kristillisiä elementtejä kuten suvivirttä tai jouluevankeliumin ääreen hiljentymistä.

Kiviniemi on ilmoittanut tavoittelevansa Suomen keskustan puheenjohtajuutta. Puheenjohtaja valitaan keskustan ensi kesän puoluekokouksessa. Uusi puheenjohtaja saa halutessaan hoitoonsa pääministerin viran, kun nykyinen pääministeri Matti Vanhanen jättää keskustan johtopaikan kesäkuussa.