Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Kirkon ulkoasiain osasto: lähetysjärjestöt puolustavat kaikkien ihmisoikeuksia

 

Kirkon ulkoasiain osasto (KUO) on antanut arvion viime syksynä lähetysjärjestöjen kanssa käymistään ohjauskeskusteluista. KUO:n tiedotteen mukaan osasto ”on arvioinut, että kirkon lähetysjärjestöt ovat erilaisista teologisista tulkinnoistaan riippumatta valmiit puolustamaan kaikkien, myös seksuaalisten vähemmistöjen, ihmisoikeuksia.”

Viime syksyn ohjauskeskusteluissa käsiteltiin kirkon virallisten lähetysjärjestöjen toimintaa. Yhtenä osana käsiteltiin myös järjestöjen suhdetta kirkon virkaan ja homoseksuaalisuuteen sekä samaa sukupuolta olevien parisuhteisiin.

KUO:n tiedotteen mukaan lähetysjärjestöjen työntekijät voivat olla torjuvalla kannalla suhteessa naispappeuteen, mutta heillä ei ole mahdollisuutta kieltäytyä yhteistyöstä. Tiedote toteaa myös, että järjestöllä on oikeus valita työsuhteeseen kelpoisuudet täyttävä sopiva henkilö, mutta ”syrjintäkielto sitoo työnantajaa kaikissa oloissa. Kirkolla ei ole rekrytoinneissa toimivaltaa ratkaista tuomioistuimelle kuuluvaa asiaa.”

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Lähetysjärjestöillä on erilaisia näkemyksiä homoseksuaalisuudesta ja naispappeudesta. KUO kuitenkin arvioi, että ”kirkon lähetysjärjestöt ovat erilaisista teologisista tulkinnoistaan riippumatta valmiit puolustamaan kaikkien, myös seksuaalisten vähemmistöjen, ihmisoikeuksia.”

Katso KUO:n koko tiedote tästä linkistä.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie