Ihmisiä ja ilmiöitä: Venäjän hyökkäys karisti Timo Soinista EU-kriittisyyden: ”Ennen katsoin tahallaan sivuun, kun sopi agendaan vetää turpaan”

Kirkon rooli voisi olla satakertainen

 

-En löydä kirkosta tarttumapintaa

– Kirkko vastaa liian heikosti maailman hätään ja ihmiskunnan huutoon. Siksi moni etsii apua sen ulkopuolelta: itsehoitokirjallisuudesta, meditaatiosta ja itämaisista uskonnoista, sanoo tv-tuottaja Saku Tuominen.

Saku Tuominen sanoo, että vaikka kirkossa on paljon potentiaalia ja sen työlle on tarvetta, instituution imago on silti sisäänpäin kääntynyt, vaikeasti lähestyttävä ja konservatiivinen. Kirkko kommunikoi huonosti tämän ajan kanssa.

Kuinka kirkko voisi kutsua uusin tavoin ihmisiä hiljentymään, keskustelemaan ja miettimään suuria kysymyksiä? Voisiko se järjestää kursseja, jotka auttaisivat ihmisiä löytämään itsensä ja toisensa? Tai kustantaa kirjoja, jotka vetoaisivat nykyihmisiin menemällä viesti eikä uskonto edellä, tuotekonseptien kehittelijä kyselee.

Dei Neliöb.20.9.-11.10. MJa

– Ihmiset ovat historiallisen hukassa, onnettomampia ja tyytymättömämpiä kuin koskaan. Kirkon rooli voisi olla satakertainen tässä ajassa.

 Lue koko juttu tänään ilmestyvästä Sana-lehdestä