Kirkon puhelin- ja verkkoauttajat päivystävät kesälläkin

 

Kirkko kuulolla -palvelussa voi keskustella kahden kesken luottamuksellisesti kirkon työntekijän kanssa.

Kriisi, yksinäisyys ja ahdistuneisuus eivät tunne kalenteria. Kirkon työntekijät tarjoavat apuaan myös lomasesongin aikaan, jolloin muun muassa parisuhdekriisit usein kärjistyvät. Apua annetaan kesäaikaan niin paikallisseurakunnissa kuin valtakunnallisesti puhelimessa ja verkossa.

Kirkon Palveleva puhelin päivystää paikallispuhelun hinnalla joka ilta, arkena ja pyhänä, suomeksi numerossa 01019 0071 ja ruotsiksi numerossa 01019 0072.

Ihmissuhteista, yksinäisyydestä, hengellisistä kysymyksistä ja sairaudesta keskustelevat päivystäjät ovat kirkon sielunhoitajia, koulutettuja vapaaehtoisia ja työntekijöitä. Palvelussa pystytään vastaamaan nykyresursseilla noin 35 prosenttiin soittoyrityksistä.

Pipliaseura neliöb. vkot 24-25. MJa

Palvelevan puhelimen verkkopalvelu Palveleva netti / Samtalstjänstens nätjour on toiminut jo seitsemän vuoden ajan joka päivä osoitteessa www.verkkoauttaminen.fi. Nimettömänä käytävissä keskusteluissa aiheina ovat olleet esimerkiksi ihmissuhteet tai hengelliset kysymykset.

Chat-keskustelua käydään Kirkko Suomessa facebook-sivuilla iltapäivisin. Suomi24-sivujen Kirkko kuulolla -palstalla keskustellaan sekä yleisistä kirkkoon liittyvistä asioista että erityisestä viikoittain vaihtuvasta teemasta.

 
Radio Dei Radiot_fi