Kirkon Lataamo huoltaa nuoria Assembly -tietokonefestivaaleilla

 

KUVA: ASSEMBLY Organizing / Pekka Aakko

Kirkko tuo oman osuutensa tänään alkaneille digitaalisen kulttuurin Assembly-festivaaleille. Hartwall Areenalla kokoontuva tapahtuma kokoaa yhteen tuhansia nuoria pelaamaan tietokonepelejä, koodaamaan ja kokeilemaan uusia ohjelmia.

Kirkko tarjoaa mahdollisuuden ladata kännykkää, tietokonetta tai itseään.

Kerrossängyillä varustetussa Lataamossa voi tavata myös kirkon nuorisotyöntekijöitä.

Mukana ovat Espoon, Helsingin ja Vantaan seurakunnat sekä kirkkohallituksen Hengellinen elämä verkossa – hanke

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

Jo viime vuonna kirkko oli festivaaleilla mukana kokeilumielellä. Palaute ja kokemukset olivat positiivisia.

– Kirkko on siellä, missä ihmiset ovat, miksei siis täälläkin? Kirkon nuorisotyössä huolenpito on tärkeä osa-alue ja myös Assemblyssä sitä kaivataan”, kertoo Hengellinen elämä verkossa -hankkeen koulutussuunnittelija Terhi Paananen.

Kirkon pisteestä löytyy kerrossänkyjä, joihin osallistujat voivat varata tunnin mittaisen nukkumisvuoron. Pisteellä työskentelee tapahtuman aikana kahdeksan työntekijää.

Kilpailut vaativat sydäntä ja taitoa

Festivaalien oheisohjelmaan kuuluu erilaisia kilpailuja ja konsertteja. Kirkon työntekijät järjestävät perjantaina ja lauantaina virtuaalisen iltanuotion, jossa lauletaan riparilta tuttuja lauluja. Festivaalikävijöitä haastetaan myös kilpailuihin.

– Kuvakilpailussa nuoria pyydetään tekemään kuva millä tahansa tekniikalla. Teemana on ystävyys ja auttaminen. Kristillinen lähimmäisenrakkaus on nuorten keskuudessa varsinkin Norjan tapahtumien varjossa erittäin ajankohtainen asia, kertoo Paananen torstaina käynnistyvästä kilpailusta.

 

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie