Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Yhdysvallat: kristillinen ”sairauskassa” nostaa suosiotaan

 

(kuva: ruutukaappaus)

Vapaaehtoisten sairausvakuutusten maassa yksi tapa selvitä lääkärikuluista on perustaa yhteiskassa, johon jäsenet tallettavat kuukausittain sovitun summan.

Yhdysvaltojen talouden heikentyessä maksajiksi ovat joutumassa – muiden kriisitalouksien tavoin – tavalliset kansalaiset.

Amerikkalaiset joutunevat esimerkiksi maksamaan jopa 40 prosenttia korkeampia sairasvakuutusmaksuja kolmen vuoden sisällä.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Yhdysvalloissa kansalaisten terveydenhuolto toteutetaan vapaaehtoisen vakuuttamisen periaatteella: henkilöt ottavat itse vakuutuksen haluamassaan laajuudessa, ja sairastapauksissa vakuutusyhtiö maksaa sairaanhoitokulut kuten tutkimukset ja leikkaukset.

Maassa on matala julkisen terveydenhuollon aste. Mikäli henkilöllä ei esimerkiksi taloudellisista syistä ole mahdollisuutta ottaa sairasvakuutusta, turva vakavissa sairastapauksissa on heikko.

Medi-Share auttaa

Kristillinen Medi-Share on vuonna 1993 perustettu yhteiskassa, joka huolehtii siihen säännöllisesti sijoittavien jäsenten sairaanhoitokuluista. Noin 50 000 jäsenen yhteiskassa on kyennyt maksamaan vuosien saatossa 550 miljoonan dollarin edestä tutkimus- ja hoitomaksuja.

Sandra Harper kertoo Medi-Sharen verkkosivuilla saamastaan avusta syöpähoidoissa.
– Liityin kassaan vuosituhannen vaihteessa. En koskaan ajatellut itse tarvitsevani sitä. Koin kuitenkin, että on tärkeää, että kristityt kaikkialla maailmassa auttavat toisiaan.

Syöpädiagnoosi muutama vuosi sitten oli kuusikymppiselle Harperille shokki. Hoidot tekivät kuitenkin tehtävänsä, ja hän toipui.
– Koin ihmeitä sairauden aikana, mutta suurin ihme oli Medi-Share itse. On upeaa, että on olemassa ihmisiä jotka haluavat auttaa ja jakaa. Heidän ansiostaan sain jatkaa elämääni.

Verkkosivuilla on yhteiskassan jäsenten kertomuksia hankalista tilanteista kuten aivoverenvuodoista tai poikkeusoperaatioita vaatineista synnytyksistä, joissa odottamattoman kovat kustannukset on saatu katettua Medi-Sharen varoista.

Bill Jones kertoo CBN-kanavalla, kuinka Denise-vaimon keuhkoveritulpan hoitokulut nousivat satoihin tuhansiin dollareihin.
– Medi-Share maksoi laskumme, lisäksi saimme paljon yhteydenottoja yhteiskassan jäseniltä, jotka kertoivat rukoilleensa puolestamme. Tämä tuntuu uskomattoman hyvältä.

Ei vakuutusyhtiö

Alhaisimmillaan Medi-Share -yhteiskassaan pääsee osalliseksi noin sadan dollarin perhekohtaisella kuukausimaksulla.

Medi-Share on leimallisesti herätyskristittyjen järjestö. Jäseniltä edellytetään kristillistä elämäntapaa alkoholin ja tupakoinnin suhteen. Järjestö painottaa myös, että sen varat menevät suoraan jäsenten hyväksi, eikä niillä tueta esimerkiksi abortteja.

Medi-Sharen taustajärjestön Christian Care Ministriesin toiminnanjohtaja Robert Baldwin korostaa CBN-kanavalla, että ”kysymys on muustakin kuin laskujen maksamisesta”.
– Pyrimme vahvistamaan toisiamme Kristuksen ruumiin jäseninä.

Yhteiskassa muistuttaa verkkosivuillaan toistuvasti, ettei se ole vakuutusyhtiön asemassa jäsenilleen. Se ei siis takaa hoitokulujen maksamista kaikissa tilanteissa. Sivuilla julkaistut viranomaistiedotteet kertaavat niin ikään, että kassan jäsen on periaatteessa aina itse viime kädessä vastuussa omista laskuistaan.
Robert Baldwin myöntää, ettei Medi-Share ole pohjaton kaivo.
– Meillä on kuitenkin hyvä historia. Tähän asti olemme voineet auttaa kaikkia jäseniämme.

www.mychristiancare.org