Hyvät: Viikon debatti ehdolla vuoden radio-ohjelmaksi: ”Lajissaan ainutlaatuinen” – Radio Dei kisaa myös juontajatittelistä

Kirkon keskusteluapu päivystää koko kesän

 

Kuvituskuva: Istock

Kirkon keskusteluapu tarjoaa luottamuksellista matalan kynnyksen apua puhelimitse ja verkon kautta. Keskusteluapua on tarjolla kesän jokaisena päivänä.

Kesä alkaa tänäkin vuonna epävarmuuden merkeissä. Koronaepidemia ei ole ohi, ja monia painaa huoli tulevaisuudesta. Yksinäisyyden tunne voi korostua kesälomien aikaan.

Kirkon keskusteluavun päivystäjille voi purkaa huolia ja ahdistusta. Keskustelut ovat luottamuksellisia. Päivystäjät ovat sitoutuneet vaitioloon.

Sansa Neliöb. 13.2.-12.3.

Kirkon keskusteluavun palveleva puhelin on auki joka ilta, myös viikonloppuisin ja juhlapyhinä. Palvelevan puhelimen numeroon 0400 221 180 (pvm/mpm) voi soittaa kello 18–24 välisenä aikana.

Palveleva chat on avoinna maanantaista perjantaihin kello 12–20, paitsi  juhannuksesta heinäkuun loppuun kello 16–20. Chat-keskustelun voi aloittaa osoitteessa evl.fi/kirkonkeskusteluapu/chat 

Verkossa on lisäksi mahdollisuus jättää nimetön viesti ympäri vuorokauden. Päivystäjät vastaavat viesteihin muutaman päivän kuluessa. Keskusteluapuun saa yhteyden myös perinteisellä kirjeellä.

Palvelu on valtakunnallinen ja toimii suomeksi ja ruotsiksi. Ruotsinkielisen palvelun nimi on Kyrkans samtalstjänst, ja sen yhteystiedot löytyvät osoitteesta evl.fi/kyrkanssamtalstjanst   

Yksityisyys on turvattu

Kirkon keskusteluavun päivystäjät ovat kirkon työntekijöitä ja koulutettuja vapaaehtoisia. Heitä sitoo vaitiolovelvollisuus.

Päivystäjä ei näe käyttäjän henkilöllisyyttä. Soittajan puhelinnumero ei näy vastaajalle. Puheluja ei nauhoiteta, eikä keskusteluja tallenneta. Mitään henkilökohtaisia tietoja ei jää muistiin.

Kirkon keskusteluapu on Puhelin- ja verkkoauttamisen eettisten periaatteiden neuvottelukunnan (PuhEet) jäsen.

Seurakunnat tarjoavat keskusteluapua

Myös monet seurakunnat ovat ilmoittaneet omia puhelinnumeroita, joista saa keskusteluapua. Lue lisää seurakuntien omilta verkkosivustoilta.

Kirkon viestintä