Kirkon keskusteluapu on yksinäisen juttukaveri

 

Kuvakaappaus Kirkon keskusteluapua -palstalta.

Kirkon keskusteluapuun on tänä kesänä otettu yhteyttä erityisesti ihmissuhteisiin sekä hyvinvoinnin horjumiseen ja arjen tilanteeseen liittyvissä huolissa.

Kirkon keskusteluapu päivytää läpi kesän. Palveluun voi soittaa, chatata, kirjoittaa nettipäivystäjille tai lähettää kirjepostia.

Palveleva puhelin päivystää joka ilta klo 18−24 ja palveleva chat maanantaista perjantaihin klo 16−20.

IK-opisto neliöb. 15.-28.7.

Kirkkohallituksen sielunhoidon asiantuntija Petri Patrosen mukaan tavoitteena on pitää yhteydenottokynnys mahdollisimman matalana.

– Jokainen meistä käy elämässään läpi vastoinkäymisiä, joiden kanssa tuntee olevansa yksin. Toisaalta ketään meistä ei ole tarkoitettu pärjäämään yksin.

Kirkon keskusteluavun päivystäjät ovat joko koulutettuja vapaaehtoisia tai kirkon palkkalistoilla olevia työntekijöitä eri puolilla Suomea. Patronen korostaa, että keskustelut ovat aina luottamuksellisia ja nimettömiä.

– Kirkon keskusteluapu on olemassa, ettei kukaan jäisi yksin hätänsä kanssa. Missä oletkin ja kuka oletkin, sinua varten on joku, joka kuuntelee ja ymmärtää. Siksi kirkon keskusteluapu on perustettu.

Sielunhoidon asiantuntija huomauttaa, ettei yhteydenoton taustalla suinkaan aina ole kriisiä tai akuuttia hätää. Moni yksin kesää viettävä on löytänyt palvelusta juttukaverin.

– Voit hyvin ottaa yhteyttä myös silloin, kun vain tarvitset jonkun jolle puhua, Petri Patronen vinkkaa.

Kirkon keskusteluapuun saat yhteyden täältä.