Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Kirkolliskokousaloite: Lähetyslentäjistä kirkon virallinen lähetysjärjestö

 

Bayarbadrakh Agvaandagva ja lentämällä terapiaan tullut lapsi. Kuva: MAF Suomi

Seurakuntaneuvos Paula Lehmuskallio on tehnyt kirkolliskokousaloitteen yhdessä 12 muun kirkolliskokousedustajan kanssa. Aloitteessa esitetään Suomen Lähetyslentäjät ry:n hyväksymistä kirkon lähetysjärjestöksi.

”Järjestömme kannalta tämä aloite on hyvin tervetullut ja olemme siitä kiitollisia.  Yhteistyösuhteen selkeytyminen tarkoittaisi tulevaisuudessa mahdollisuutta vastata kansainvälisen lähetyslentotyön työntekijätarpeeseen aiempaa paremmin”, Suomen Lähetyslentäjien toiminnanjohtaja Janne Ropponen sanoo.

Kirkolliskokousaloitteessa todetaan, että on aika turvata Suomen Lähetyslentäjät ry:n kanssa vuodesta 1976 jatkunut yhteistyö. Lähetystyön luonteeseen kuuluu pitkäkestoisuus ja jatkuvuus.

KRS Krito 10.-23.6.

”Kirkon lähetystyön mallina on perussopimusten solmiminen lähetysjärjestöjen kanssa. Mielestämme kirkon ja Suomen Lähetyslentäjät ry:n välinen perussopimus takaa parhaiten edellytykset hyvälle yhteistyölle ja sen kehittämiselle”, aloitteessa todetaan.

Aloitteen perusteluissa kerrotaan myös, että lähetyslentotyöllä on laaja seurakuntien tuki. Jo lähes 70 kirkkoherraa on ilmoittanut tukevansa Lähetyslentäjien hakemusta kirkon yhteistyökumppaniksi.

”Seurakunnat ovat laajalti viestittäneet meille, että MAF:n työssä mukana oleminen on kirkolle hyödyllistä, sillä lentokoneiden avulla tehtävä työ innostaa ja kannustaa uusia ihmisiä tulemaan mukaan”, Janne Ropponen kertoo.

Yhteistyön syventämisellä arvellaan myös olevan myönteinen vaikutus kirkon julkisuuskuvaan.

Aloitteen allekirjoittaneet kirkolliskokousedustajat ovat:

Paula Lehmuskallio, Helsingin hiippakunta
Arto Antturi, Helsingin hiippakunta
Matti Salomäki, Lapuan hiippakunta
Riku Rinne, Tampereen hiippakunta
Harri Saine, Turun arkkihiippakunta
Ilkka Pöyhönen, Mikkelin hiippakunta
Erkki Koskenniemi, Turun arkkihiippakunta
Kalervo Salo, Espoon hiippakunta
Bror Gammals, Porvoon hiippakunta
Pekka Simojoki, Tampereen hiippakunta
Hannele Karppinen, Espoon hiippakunta
Janne Kaisanlahti, Oulun hiippakunta
Mikko Himanka, Oulun hiippakunta

Lue aloite kokonaisuudessaan tästä linkistä.

Kirkolla on tällä hetkellä seitsemän virallista lähetysjärjestöä: Evankelis-luterilainen Lähetysyhdistys Kylväjä, Medialähetys Sanansaattajat, Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys, Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys, Suomen Lähetysseura, Suomen Pipliaseura, Svenska Lutherska Evangeliföreningen in Finland.