Kirkolliskokous videostriimataan 3.–6.8.

 

Kuva: Kirkon kuvapankki/Aarne Ormio

Kirkolliskokous kokoontuu tiistaista perjantaihin 3.–6.8. Turun kristillisellä opistolla.

Kirkkohallituksen täysistunto päätti ylimääräisessä istunnossaan 7.4. siirtää toukokuun kokouksen elokuulle koronatilanteen ja odotettavissa olevan rokotekattavuuden parantumisen vuoksi. Edelleen jatkuvan koronatilanteen vuoksi istuntoviikolle saapuvat vain kirkolliskokousedustajat, läsnäolo- ja puheoikeutetut sekä ne työntekijät, joiden työ edellyttää läsnäoloa paikan päällä.

Toimittajat ja muu yleisö voivat seurata istuntosalin keskustelua ja kokouksen muita tapahtumia verkon välityksellä kirkolliskokoussivuilta. Kirkon viestintä välittää tarvittaessa haastattelupyyntöjä edustajille.

SRO-PK, neliöb. 18.7.-14.8. MJa

Edustaja-aloite palauttaisi samaa sukupuolta olevien vihkimisen piispainkokouksen valmisteluun

Avajaismessua Maarian kirkosta voi seurata suorana videostriimin välityksellä tiistaina 3.8. kello 8.30 alkaen. Messussa saarnaa Porvoon hiippakunnan piispa Bo-Göran Åstrand. Arkkipiispa Tapio Luoma avaa istuntoviikon tiistaina kello 10.00.

Istuntoviikon aikana kirkolliskokous käsittelee muun muassa Kirkon keskusrahaston ja Kirkon eläkerahaston tilinpäätökset ja toimintakertomukset vuodelta 2020. Asialistalla ovat myös kirkolliskokouksen työjärjestyksen uudistaminen ja evankeliumikirjan painoksen korjaukset. Kirkon nelivuotiskertomuksen marraskuussa alkanut käsittely jatkuu.

Kirkolliskokoukselle on jätetty edustaja-aloitteita. Aloitteiden joukossa ovat muun muassa pyyntö piispainkokoukselle valmistella esitys kirkolliskokoukselle samaa sukupuolta olevien parien vihkimisestä ja siunaamisesta, Kirkko Suomessa -brändin muuttaminen ekumeenisesti ja informatiivisesti asianmukaisempaan muotoon, rukouselämän vahvistaminen kirkossa ja kummin lisääminen aikuiselle.

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen vierailee kirkolliskokouksessa tiistaina kello 14.

Seuraa kokousviikkoa verkosta

Kirkolliskokousviikkoa voi seurata verkko-osoitteessa
https://evl.fi/plus/paatoksenteko/kirkolliskokous/seuraa-kirkolliskokousta

Kirkolliskokouksen asiakirjat (työsuunnitelma ja vireillä olevat asiat) ja muu informaatio löytyvät https://evl.fi/plus/paatoksenteko/kirkolliskokous/seuraa-kirkolliskokousta 

Kirkolliskokousedustajat löytyvät https://evl.fi/plus/paatoksenteko/kirkolliskokous/edustajat

Twitterissä kokousuutisia voi seurata tunnisteella #kirkolliskokous ja #kyrkomötet.

Kirkolliskokouksen viestintä:
Tuula Putkinen, viestintäpäällikkö, p. 046 922 0232
Tuija Helenelund, viestintäasiantuntija, p. 050 529 8503
Åsa Holmvik, sakkunnig inom kommunikation, tfn 040 581 1815

Lähde: Tiedote. Julkaistu: 29.07.2021, 09:44. Kirkon viestintä.