”Kirkolla tulee olla mahdollisuus puolustautua”

 

Hannu Kippo. KUVA: Sley.fi

Sanansaattaja –lehden päätoimittaja Hannu Kippo ottaa uusimmassa pääkirjoituksessaan kantaa viime aikaisiin piispanvaaleihin. Kipon mukaan vaaleissa on ilmennyt valitettavia piirteitä.

” Jotkut ehdokkaat kilpailevat rohkeudella nousta uskontunnustusta vastaan. Papilla ei pitäisi olla omaa henkilökohtaista uskonkäsitystä, joka on vastoin kirkon uskoa”, Kippo viittaa muun muassa Kuopion piispaksi ehdolla olevan Sakari Häkkisen taannoiseen kannanottoon neitseestäsyntymisestä.

Kipon mukaan kirkon paimenen tulisi olla sitoutunut pappisvalassaan tai vakuutuksessaan julki lausuttuun apostoliseen ja profeetalliseen uskoon apostolisen ja Nikean uskontunnustusten mukaisesti.

”Samoin hän on sitoutunut kirkkojärjestyksen ensimmäisen pykälän mukaisesti kaikkiin luterilaisiin tunnustuskirjoihin”, Kippo kirjoittaa.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

”Kaikkina aikoina on ollut kiusauksena, että olemme kuin ruokoja, joita tuuli huojuttaa. Monet ovat taipuneet nöyrästi sen tuulen mukaan, mikä kulloinkin näyttää itselle edullisemmalta esimerkiksi ääniä kalasteltaessa ja myös uskonnollisen elämän alalla”, Kippo kritisoi.

Kipon mukaan piispan vaali panee meidät vakavasti pohtimaan, miten kirkko voi puolustautua tällaisia julkisia tai salaan jääviä, sisältäpäin tulevia hyökkäyksiä vastaan.

 

Lue koko pääkirjoitus

Piispaehdokas: Oppi neitseestäsyntymisestä on Raamattua myöhäisempi

Jari Jolkkonen: Neitseestäsyntymisen kieltämisellä ei saada väkeä kirkkoon

 
artikkelibanneri Uusi Tie