Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Kirkkoon syntyy uusia seurakuntia 2011

 

Karttulan kirkko kuuluu vuoden vaihteen jälkeen Kuopioon

Kirkkoon syntyy 14 uutta seurakuntaa ja seurakuntayhtymää vuoden vaihtuessa.

Muutoksia tapahtuu useassa hiippakunnassa yhtä aikaa, muun muassa Kuopiossa, Oulussa, Tampereella ja Helsingissä.

Seurakuntien määrä on vuoden 2011 alusta 449, joten niitä on 16 vähemmän kuin edellisvuonna. Vuoden alusta kuntia Suomessa on 336.

Tampereen hiippakunnassa Rengon seurakunta liittyy Hämeenlinna-Vanajan seurakuntaan. Oulun hiippakunnassa Yli-Iin seurakunta liittyy Oulujoen seurakuntaan.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

Mikkelin hiippakunnassa lakkautetaan Hamina-Vehkalahden seurakunta ja Virolahden seurakunta. Niiden tilalle on perustettu uusi Haminan seurakunta ja sen alueena on Haminan kaupungin, Miehikkälän kunnan ja Virolahden kunnan alue.

Kuopion hiippakunnassa Karttulan seurakunta liitetään Kuopion Kallaveden seurakuntaan. Iisalmen, Lapinlahden, Pielaveden, Sonkajärven ja Varpaisjärven seurakunnat muodostavat Ylä-Savon seurakuntayhtymän.

Juankosken, Kaavin, Riistaveden, Tuusniemen ja Vehmersalmen seurakunnat lakkautetaan ja niiden tilalle perustetaan uusi Järvi-Kuopion seurakunta, joka kuuluu Kuopion seurakuntayhtymään.

Porvoon hiippakunnassa Oravaisten ja Vöyrin seurakunnat muodostavat uuden kaksikielisen Vöyrin seurakunnan, jossa ruotsi on enemmistön kieli.


Helsingissä lakkautetaan ja synnytetään

Helsingin hiippakunnassa lakkautetaan Herttoniemen ja Kulosaaren seurakunnat ja niiden tilalle muodostetaan uusi Herttoniemen seurakunta. Uusi Töölön seurakunta perustetaan Töölön ja Taivallahden seurakuntien tilalle.

Vuoden alusta syntyy uusi Oulunkylän seurakunta lakkautettavien Oulunkylän ja Käpylän seurakuntien tilalle. Munkkiniemen ja Munkkivuoren seurakunnat lakkautetaan ja niiden tilalle perustetaan uusi Munkkiniemen seurakunta.

Kallion ja Alppilan seurakunnat lakkautetaan ja tilalle perustetaan uusi Kallion seurakunta. Tammikuun alussa lakkautetaan myös Huopalahden ja Hakavuoren seurakunnat. Niiden tilalle perustetaan Haagan seurakunta.

Lisäksi Artjärven seurakunta liitetään Orimattilan seurakuntaan.

 
Artikkelibanneri perussanoma