Kirkkoneuvos Pekka Huokuna: Jeesuksesta kertominen on tärkeintä kirkon työssä

 

Pekka Huokunan mukaan juuri nyt moniarvoisessa yhteiskunnassa on sanottava

Kirkon evankelioimistyön konferenssissa puhunut Pekka Huokuna totesi, että evankeliumissa ei ole kysymys asiasta vaan henkilöstä: Jeesuksesta, Jumalan Pojasta.

– Kirkon työssä oleellista on Jeesuksesta kertominen. Se on jotain, jota ei kukaan muu tee kuin kirkko. Siitä meidän tulee pitää kiinni ja se on sitä tärkeintä, Pekka Huokuna sanoi.

Hän muistutti, että evankeliumi ei ole jokin kaunis uskonnonhistoriallinen asia tai abstrakti periaate.

IK-opisto neliöb. 15.-28.7.

– Evankeliumi on sanoma Jeesuksesta, joka eli ihmisen elämän, kuoli ihmisen kuoleman, nousi kuolleista ja tämä on varmasti totta.

Humoristiseen sävyyn Huokuna arvosteli suosittua käsitettä ”strategian jalkauttaminen”. Huokuna huomautti, että jalkauttaminen on ratsuväen termi, jolla kuvataan sitä, kuinka sotilaat laskeutuvat ratsun selästä tavoittaakseen vaikeaan paikkaan paenneen vihollisen.

– En ole kuitenkaan kuullut strategioista puhuttavan hevosista. Olen miettinyt, pitäisikö evankeliumikin jalkauttaa. Ei pitäisi. Evankeliumi on nostettava ratsaille ja vietävä sinne, missä ihmiset ovat. Evankeliumi pitää huolta siitä, että ihmiset tulevat kohdatuiksi, kun vain olemme Jumalan sanan kanssa liikkeillä. Enemmän evankeliumia ratsaille kuin strategioita jalkauttamiseen.

Pekka Huokuna pohti myös hieman sitä, kuinka kirkon tulisi julistaa sanomaansa tulevaisuudessa.

– En osaa ennustaa 2020-luvusta muuta kuin sen, että ihminen ei muutu. Ihminen on edelleen eksyksissä itsensä ja Jumalansa kanssa. Ihminen tarvitsee edelleenkin sanomaa Jeesuksesta. Ihminen tarvitsee sitä, mikä pysäyttää hänet ja näyttää hänen syyllisyytensä, mutta myös vapauttaa synnistä.

Kirkon evankelioimistyön konferenssi pidettiin Hämeenlinnan Aulangolla 21.-23. maaliskuuta. Järjestäjänä oli Suomen evankelis-luterilaisen kirkon kirkkohallitus ja kirkon evankelioimistyön toimikunta, jonka puheenjohtaja Pekka Huokuna on. Huokuna on myös kirkkohallituksen toiminnallisen osaston johtaja.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie