Kirkko: Kirkon jumalanpalvelusbarometrin 2023 karu tulos: Vain 41 prosenttia papeista pitää jumalanpalvelusta erittäin tärkeänä

Kirkkokansan raamattupäiviltä rukouskutsu

 

Kirkkokansan raamattupäivillä Lahden ristinkirkossa julkistettiin lauantaina rukouskutsu, jossa muistutetaan Raamatun sanan tärkeydestä kristillisessä uskossa ja elämässä.

Päivän järjestäneet tahot kertovat olevansa hämmentyneitä viimeaikojen kehityksestä yhteiskunnassa ja kirkossa.

Raamattupäivän järjestivät Lahdessa kirkolliset järjestöt Kylväjä, Kansanlähetys, Raamattuopisto, OPKO ja Sanansaattajat sekä Keski-Lahden seurakunta.

Julkisuuteen päiviltä lähti rukouskutsu, jossa järjestäjät  sanovat kirkon etääntyneen ratkaisuissaan ”huolestuttavalla tavalla omasta perustastaan, Pyhästä Raamatusta, ja kuunnellut enemmän ihmisiä kuin Jumalaa.”

Perheniemi neliöb. vkot 39-40. MJa

– Me uskomme, että vastaus niin yksityisten ihmisten kuin kirkkommekin hätään on siinä, että löydetään Jumalan sana sekä elämän että kirkon perustaksi, todetaan rukouskutsussa.

Kutsussa myös kehotetaan mm. tarttumaan Raamattuun, rukoilemaan hengellistä herätystä ja uudistusta kansalle,  tekemään parannuksta, tunnustamaan omat ja kansamme synnit Jumalalle
ja  iloitsemaan ja kiittämään siitä, että Jumala yhä toimii keskellämme sanansa ja Pyhän Henkensä kautta.

Rukouskutsu kokonaisuudessaan