Yleinen: Viikon debatti pui armokuolemaa: eutanasia on arvokysymys monelta kantilta

”Japanissa tarvitaan esirukousta”

 

Japanin suuren ympäristökatastrofin keskellään ei panikoiduta, kertoo Kylväjän työaluevastaava Tapio Pokka, joka itse oli vuonna 1995 Koben maanjäristyksen keskellä ja nyt seuraa kiinteästi Japanin tiedotusvälineistä tapahtumien kulkua.

Lähetysyhdistys Kylväjän kaikki työntekijät ovat tällä hetkellä Kobessa, mikä sijaitsee tuhannen kilometrin päässä Japanin maanjäristyskeskuksesta.

Kylväjän Japanin työaluevastaava Tapio Pokka on seurannut tiiviisti Japanin tapahtumia Suomesta käsin Japanin tiedotusvälineistä.

– Japani on maailman ykkösmaa kriisien hoitamisessa, Tapio Pokka kertoo. Hän arvelee, että japanilaiset eivät pyydä kansainvälistä hätäapua samaan tapaan kuin Haitissa pyydettiin, vaan japanilaisten hätä on lähinnä sisäistä laatua.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

Kristillinen kirkko tarvitsee esirukousta 

Pokka pitää japanilaisten kohtalouskoa yhtenä syynä tyyneen asenteeseen:  

– Japanilainen mielenlaatu on sellainen, että luonnonkatastrofit ikään kuin kuuluvat asiaan, elämän ja kuoleman kiertoon. Kohtalousko liittyy myös kokonaisuuteen, eli aika tyynesti lähes koko kansa ottaa nämä suuret ja tuhoisat iskutkin.  

Pokka pyytää esirukousta kriisityöhön, johon pienen luterilaisen kirkonkin ja muiden kirkkojen seurakunnat, niiden työntekijät sekä lähetystyöntekijät joutuvat:  

– Rukoilemme Elävän Jumalan vaikutusta Japaniin, Jumalan sanan kautta se tapahtuu jos tapahtuu. Rukoilemme kristillisille seurakunnille johdatusta avustustyössä ja ihmisten kohtaamisessa.

 
Artikkelibanneri perussanoma