Yleinen: Arvio: Joulun ihme valkokankaalla 

Kirkkoherra Mihail Ivanov: Paastonaika muistuttaa siitä, mihin meitä on kutsuttu

 
Kirkkoherra Mihail Ivanov Pyhän Marian kirkon alttaritaulun edessä. Kuva: Liliann Keskinen.

Pyhän Marian kirkon kirkkoherra Mihail Ivanov pitää paastonaikaa kirkkovuoden merkityksellisimpänä jaksona. Kuva: Liliann Keskinen

Pyhän Marian seurakunnassa, Pietarissa rohkaistaan ripittäytymään. Kirkkoherra Mihail Ivanovin mielestä paastonaika on kirkkovuoden tärkeintä aikaa.

Luterilaisuudessa rippi on suuri lahja ja Inkerin kirkossa se on ahkerassa käytössä. Pietarissa sijaitsevan Pyhän Marian seurakunnan kirkkoherra Mihail Ivanov opettaa seurakuntalaisiaan yksityisen ripin merkityksestä. Hänen mielestään paastonaikana olisi hyvä ripittäytyä ainakin kerran.

– Muistutan seurakuntalaisillemme aina Martti Lutherin sanoista: Me opetamme siis ihmisille, kuinka ihmeellisen kallisarvoinen ja lohdullinen aarre rippi on ja varoitamme heitä halveksimaan tällaista kalleutta, joka annetaan keskelle suurta hätäämme. Jos sinä olet kristitty, et ole ollenkaan sen tarpeessa, että minä sinua pakotan /…/ Kehottaessani ripittäytymään kehotan siis vain elämään kristittynä, Ivanov lainaa Tunnustuskirjojen ripittäytymiskehotusta.

Fida Neliöb. vkot 49-50. MJa

Ivanov pitää paastonaikaa merkityksellisimpänä aikana kirkkovuodesta. Hän pyrkii joka vuosi keksimään jonkin tehtävän sekä itselleen että seurakunnalleen.

– Tänä vuonna luemme koko seurakuntana Isoa katekismusta lukulistan mukaan, jotta saisimme sen paastoaikana luettua.

Vaikka paastonaika on tärkeä, Ivanov haluaa kuitenkin muistuttaa, että se ei eroa krisityn vaelluksen osalta muusta ajasta. Häntä ihmetyttää puheet siitä, että juuri paastonaikana ihmisen tulisi erityisesti taistella syntiä vastaan omassa elämässä ja suorittaa hyviä tekoja.

– Kristityn elämän tulisi mielestäni olla tällaista vuoden jokaisena päivänä eikä vain 40 päivänä ennen pääsiäistä. Paastonajan pitäisi olla muistutus siitä, mihin meitä on tässä maailmassa kutsuttu Jeesuksen opetuslapsina.

***

Pyhän Marian seurakunnan kirkkoherra Mihail Ivanov on mukana Kansanlähetyksen Idäntyönpäivien verkkotapahtumassa 20. – 21.3.2021. Tapahtuman teemana on Kristus yhdistää ja Ivanov pitää siellä raamattutunnin lauantaina kello 10.30 aiheesta ”Kantakaa toistenne kuormia.” (Gal 6:2). Tämä ohjelmaosuus lähetetään Venäjältä suorana ja se on tekstitetty suomeksi.

 

 

 

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie