Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Kirkkohallitus ehdottaa puolen miljoonan euron avustusta Kirkon keskusrahastosta ukrainalaisille

 

Helsingin Musiikkitalon valomainoksessa Ukrainan lipun värit.

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon kirkkohallituksen täysistunto esittää, että Kirkon keskusrahasto antaa 500 000 euron suuruisen avustuksen sodasta kärsiville ukrainalaisille Kirkon Ulkomaanavun kautta.

Avustus esitetään kirkolliskokoukselle tehtäväksi Kirkon keskusrahaston talousarvion 2022 muutoksena. Kirkolliskokouksen seuraava istunto järjestetään toukokuussa 2022.

Perusteluissa todetaan, että Suomen evankelis-luterilainen kirkko haluaa osoittaa kaiken tukensa avun tarpeessa oleville ukrainalaisille. Hätäavun vahvistamiseksi Kirkkohallitus on lisäksi suositellut, että seurakunnat keräävät maaliskuun aikana kolehdin tai kolehteja ukrainalaisten tueksi. Lukuisissa seurakunnissa on myös tehty omia avustuspäätöksiä. Esimerkiksi Helsingin seurakuntien yhteinen kirkkoneuvosto on myöntänyt 130 000 euroa kriisiapua Ukrainan sodasta kärsiville. Piispainkokous on puolestaan myöntänyt 100 000 euron avustuksen ukrainalaisten ja Ukrainan kirkkojen tukemiseen kansainvälisten ja ekumeenisten yhteyksien rahastosta.

KRS Krito 10.-23.6.

Kirkon viestintä