Ihmisiä ja ilmiöitä: Koronatartuna oli viedä äänen lisäksi koko Tom Bollströmin elämän – ”Koin olevani Jumalan kanssa kasvokkain” Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Kirkkohallitukselta 165 000 euroa Lapin turistityöhön

 

Pyhätunturin Revontulikappeli on Lapin ensimmäinen turistikirkko. KUVA: MOTOPARK/WIKIMEDIA COMMONS

Kirkkohallituksen täysistunto jakoi istunnossaan 9.12.2014 määrärahoja ja kolehtituottoja Lapin matkailijoiden parissa tehtävään hengelliseen työhön yhteensä 165 000 euroa. Asiasta kertoo Kirkon tiedotuskeskus.

Tästä vuodesta alkaen kirkon keskusrahaston talousarvioon varatusta määrärahasta katetaan paitsi seurakuntien ja järjestöjen turistityötä Lapissa myös Muonion seurakuntaan sijoitetun Länsi-Lapin turistipapin työn kustannukset. Kirkkohallitus varasi määrärahasta 60 000 euroa Länsi-Lapin turistipapin työhön ja jakoi 45 000 euroa turistialueella toimivien seurakuntien ja järjestöjen kesken. Järjestöistä tukea saavat Kansan Raamattuseura ja Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys.

Lisäksi kirkkohallitus jakoi tunturikappeli- ja tiekirkkotoimintaan kerätyn kolehdin tuotosta yhteensä 60 000 euroa järjestöille sekä tunturikappelitoimintaan osallistuville Lapin seurakunnille.

Perheniemi Neliöb. 15.-21.4.

Määrärahan ja kolehtituottojen määrät ja saajat voi tarkistaa tästä linkistä.