Tsunamikatastrofin muistotilaisuus Phuketissa

 

Muistotilaisuuden jälkeen Kata’n-rannalla sytytetään muistokynttilät. KUVA: WIKIMEDIA COMMONS

Thaimaan Phuketissa järjestetään 27. joulukuuta muistotilaisuus Kaakkois-Aasian luonnonkatastrofin uhrien muistamiseksi. Tsunamikatastrofista tulee kuluneeksi tänä vuonna kymmenen vuotta. Se oli kaikkien aikojen suurin suomalaisia kohdannut yksittäinen rauhanajan onnettomuus. Thaimaassa ja Sri Lankassa olleita suomalaisia kuoli tsunamissa 179 ja loukkaantui noin 250 ihmistä.

Tapaninpäivänä 2004 Intian valtameren merenalainen maanjäristys aiheutti valtavia hyökyaaltoja eli tsunameita, jotka tuhosivat suuria alueita Kaakkois-Aasian rannikolla. Luonnonkatastrofin vaikutukset kohdistuivat 11 valtioon ja yli 200 000 ihmistä menehtyi.

Phuketin muistotilaisuus järjestetään 27.12. klo 17 paikallista aikaa Kata Beach Resort’ssa. Tilaisuuden jälkeen rannalla sytytetään kynttilät uhreille, heidän omaisilleen, avustustyössä mukana olleille sekä läsnä olevalle seurakunnalle.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Thaimaassa pitkään työskennellyt turistipappi Jyrki Markkanen oli mukana tsunamin kriisityössä. ”Jumalaa tai elämän onnettomuuksia ei voi ymmärtää, mutta Jumalalle voi surra. Haluan katsoa luottavaisesti tulevaisuuteen”, Markkanen sanoo Kirkon tiedotuskeskuksen tiedotteessa.

Muistotilaisuus on kaikille avoin ja sen järjestää Suomen evankelis-luterilainen kirkko yhdessä Phuketin Kotikirkon kanssa. Käytännön toteuttamisesta vastaa Suomen evankelis-luterilaisen kirkon turistipappi Jyrki Markkanen yhdessä Suomen suurlähetystön kanssa.

Lisätietoja tästä.