Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

”Kirkko tarvitsee uskonpuhdistuksen” – Jari Sarasvuo kohtaa arkkipiispan radiodebatissa

 

Jari Sarasvuon saarnaa Helsingin Kallion kirkkossa saapui viisi vuotta sitten kuuntelemaan puolisentoista tuhatta kuulijaa. Osa paikalle saapuneista joutui jäämään kirkon ulkopuolelle, kun kaikille ei riittänyt edes seisomapaikkaa. – Olen hyvin kiinnostunut kuulemaan hänen kirkkoa koskevista näkemyksistään, kommentoi arkkipiispa Tapio Luoma tulevaa radiodebattia Sarasvuon kanssa. Kuvat: Lehtikuja ja Kirkon kuvapankki.

– Kirkon sanoman ydin on loistava, mutta luterilainen kirkko on menettänyt elinvoimansa, koska sen johtajuus on hukassa, sanoo Jari Sarasvuo, joka vaatii luterilaiseen kirkkoon uskonpuhdistusta.

Kuinka Sarasvuon kritiikkiin vastaa arkkipiispa Tapio Luoma?

Iivisniemen profeetaksikin kutsuttu Jari Sarasvuo haastaa arkkipiispa Tapio Luoman Suomen luterilaisen kirkon tulevaisuutta käsittelevään radiokeskusteluun, joka kuullaan Radio Deissä keskiviikkona 3. lokakuuta.

KRS Krito 10.-23.6.

– Olen jo vuosia nähnyt, että kirkon impotenssi kiihdyttää henkisen maanpuolustuksen viimeisen linnakkeen katoamista verettömyydellään ja hengettömyydellään. Tuote ei ole kunnossa, koska Pyhän hengen läsnäolo on niin ohut, sanoittaa Sarasvuo huolensa ”kirkkoa rakastavana rivijäsenenä”.

– Kirkolla on vieläkin tärkeä tehtävä. Sen takia minäkin olen jäsen. Pystyn näyttämään, mitä on tämän ajan sekulaarissa maailmassa sellainen teologia, joka ei tuhoa kirkon perusviestiä, mutta mahdollistaa sen, että kirkon tuote ja jakelutie kestävät tämän ajan murrospaineet, avaa Jari Sarasvuo lähtökohtiaan arkkipiispan kanssa käytävään debattiin.

Liikemies ja media-alan moniottelija Jari Sarasvuo on saarnannut Suomen evankelisluterilaisen kirkon seurakunnissa kolmeen otteeseen. Kaikki tilaisuudet ovat täyttäneet kirkot ja keränneet toiselle tuhannelle nousevan kuulijakunnan.

– Jari Sarasvuolla on tunnetusti kyky herättää keskustelua. Olen hyvin kiinnostunut kuulemaan hänen kirkkoa koskevista näkemyksistään. Mielelläni myös pohdin hänen kanssaan, millaista kirkkoa Suomessa tarvitaan nyt ja tulevaisuudessa. Odotan keskustelulta raikkaita näkökulmia ja innostunutta otetta, kommentoi arkkipiispa Tapio Luoma keskiviikkona lähetettävää radiodebattia.

Tapio Luoman ja Jari Sarasvuon Viikon debatti kuullaan Radio Deissä keskiviikkona 3.10. klo 9-10 ja uusintana samana päivänä kello 13-14 ja lauantaina 6.10. kello 13.35-14.35. Debatti tulee jälkikuunteluun osoitteeseen www.radiodei.fi

Kuuntele Radio Dein reportaasi Helsingin Kallion kirkosta, jossa Jari Sarasvuo saarnasi 25.11.2013 [toimittaja: Ida-Liina Huurtela]

 
Dei, sävelmatka, artikkeliban 31.5.- (2/2)