Kirkko tarjoaa maksutonta keskusteluapua

 

Enää ei tarvitse mennä paikan päälle kirkkoherran virastoon tilaamaan virkatodistusta vaan sen voi tilata verkosta.
Kuvituskuva: Sanna Krook/Kirkon kuvapankki

Kesälomaan voi kulminoitua monenlaisia odotuksia ja toiveita. Suuret lomaodotukset voivat aiheuttaa turhaa stressiä ja pettymyksiä. Puhuminen usein auttaa.

Kirkko tarjoaa maksutonta, anonyymia ja luottamuksellista keskusteluapua, jossa voi puhua mistä tahansa mieltä painavista asioista. Palveluissa päivystävät kirkon työntekijät ja tehtävään koulutetut vapaaehtoiset.

Kirkon puhelin- ja verkkoauttamisen palvelut ovat avoinna läpi kesän arkena ja pyhäpäivinä suomeksi ja ruotsiksi.

SRO-ARK, neliöb. 18.7.-14.8. MJa

Palveleva puhelin päivystää joka ilta klo 18 alkaen numerossa 0400 22 11 80. Palveleva chat päivystää kesällä arkisin klo 16−20 osoitteessa www.kirkonkeskusteluapua.fi. Linkki löytyy myös useimpien seurakuntien omilta verkkosivuilta. Keskusteluapua saa myös ruotsin kielellä osoitteesta www.samtalstjanst.fi.

Kirkon keskusteluavun vanhin kanava, Palveleva puhelin, on säilyttänyt asemansa suosituimpana yhteydenottoväylänä. Keskusteluapua saa myös perinteikkäästi kirjepostilla.

”Eri kanavista jokainen löytää mieleisensä tavan käydä luottamuksellista keskustelua”, puhelin- ja verkkoauttamisen asiantuntija Titi Gävert Kirkkohallituksesta toteaa.

Kirkon keskusteluavun kaikki kanavat tarjoavat matalan kynnyksen mahdollisuuden keskustella myös sellaisista asioista, joista ei ehkä muutoin rohkene kertoa.

KT