Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Kirkko & Kaupunki -lehden fundamentalismiväitteet herättävät ihmetystä

 

Helsingissä ilmestyvä Kirkko & Kaupunki -lehti väitti viime viikolla toimittaja Juhani Huttusen artikkelissa, että viidennellä herätysliikkeellä olisi ”henkinen yhteys” amerikkalaiseen fundamentalistiseen liikkeeseen.

Huttunen väitti myös, että on jumalanpilkkaa uskoa uskontunnustuksen osiin kirjaimellisesti.

Kirkko & Kaupunki -lehden artikkelissa vedettiin suoria yhteyksiä Koraaneja polttavan amerikkalaispastorin Terry Jonesin, Yhdysvaltojen fundamentalistiliikkeen, helluntailaisuuden ja kirkon herätysliikkeiden välille. Lehti nosti samassa yhteydessä esiin Uuden Tien päätoimittaja Leif Nummerlan ”piispaboikotti” -kirjoituksen ja Suomen Raamattuopiston toiminnanjohtaja Timo Junkkaalan kehotuksen aktivoitua seurakuntavaaleissa.

Junkkaala ja Nummela ovat pitäneet Huttusen tulkintoja niin yliampuvina, että he kirjoittivat lehdelle vastineen. Lehti ei tämän viikon numerossaan vielä julkaissut vastinetta. Myös teologian dosentti Timo Eskola on Suomen teologisen instituutin verkkosivuilla ilmestyneessä analyysissään ilmaissut ihmetyksensä ”Huttusen teologiasta”.

KRS Krito 10.-23.6.

”Sen jälkeen kun islamistiterroristeja ja amerikkalaisia aborttiklinikoiden räjäyttäjiä on alettu kutsua fundamentalisteiksi, pitäisi ymmärtää, ettei kannattaisi nimittää tavallista suomalaista kirkkokansaa samalla nimellä. Jos fundamentalismilla taas tarkoitetaan sitä, että pitää Raamattua Jumalan sanana ja uskoo Jeesuksen todella olleen Jumalan Poika, silloin meidän kirkkomme on perusteitaan myöten fundamentalistinen – ollut ainakin tähän asti,” kirjoittavat Nummela ja Junkkaala vastineessaan.

Lue Kirkko & Kaupungin artikkeli

Lue Nummelan ja Junkkaalan vastine

Lue Timo Eskolan analyysi Kirkko & Kaupungin jutusta