Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Kirkko avaa 24h-kriisipuhelimen suuronnettomuuksissa

 

Palveleva puhelin käynnistää ympäri vuorokauden toimivan kriisipuhelinpäivystyksen suuronnettomuustilanteissa. Kriisitilanteissa suomenkielinen Palveleva puhelin toimii kriisipuhelimena, ja päivystäjät aloittavat työnsä jo ennen kuin normaaliolojen päivystysaika illalla alkaisi.

Kriisiavun tarjoaminen aiempaa laajemmassa mittakaavassa on tarpeen, sillä suuronnettomuuksien yhteydessä Palvelevaan puhelimeen tulee usein soittoja, joissa kerrotaan turvattomuudesta ja tuen tarpeesta.

Kirkon tiedotuskeskuksen mukaan Palvelevan puhelimen päivystäjillä on valmiuksia kuuntelemiseen ja keskustelemiseen. He ovat saaneet myös kriiseihin ja suuronnettomuuksiin liittyvää koulutusta. Keskustelut ovat luottamuksellisia, ja soittajan ei tarvitse kertoa nimeään. Soittoihin vastaavat koulutetut vapaaehtoiset.

”Kriisitilanteessa voimme nyt vastata puheluihin nopeammin. Aiemmin jouduimme odottamaan päivystysaikaa. Palvelevan puhelimen päivystäjät ovat osaavia ja kokeneita vapaaehtoisia. Kriisitilanteessa päivystystyössä on lisäksi seurakuntien työntekijöitä. Kriisipuhelin tukee myös valtakunnallista kriisipalvelua Suomessa”, arvioi Palvelevan puhelimen työalasihteeri Helena Samulin.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Palveleva puhelin on avoinna joka päivä. Suomenkielinen päivystys on numerossa 01019-0071 on avoinna koko maassa sunnuntaista torstaihin kello 18-01 sekä perjantaina ja lauantaina kello 18-03. Ruotsinkielinen päivystys on avoinna joka ilta kello 20-24 numerossa 01019-0072. Samat numerot ovat käytössä kriisitilanteessa.

Lankapuhelimesta soitettaessa puhelu maksaa paikallispuhelumaksun verran. Matkapuhelinta käytettäessä laskutusperusteena on oman operaattorin puheluhinnat.

Palvelevan puhelimen valtakunnalliset neuvottelupäivät järjestetään 24.-25.9.2011 Helsingissä.

 

 
Artikkelibanneri perussanoma