Kiinan Wuhanissa toimivan kirkon pastori pyytää rukousta kaupungin puolesta

 

Kiinan Wuhanista alkunsa saanut koronavirus on tappanut jo satoja ihmisiä. Kuva: Pixabay.

Kiinalaispastori kirjoitti tammikuun lopussa nimettömän kirjeen, jossa hän vetosi Wuhanissa ja ympäri maailmaa asuviin kristittyihin pyytäen heitä rukoilemaan Kristuksen rauhaa tappavasta koronaviruksesta kärsivän kaupungin ihmisille.

Koronavirukseen kuolleiden lukumäärä ja tartuntojen määrä jatkaa yhä nousuaan. Christian Today -uutissivuston (5.2.) mukaan ainakin 490 ihmistä on jo kuollut saatuaan viruksen, joka havaittiin joulukuussa ensimmäisenä Kiinan Hubein provinssissa, Wuhanin kaupungissa. Nyt tartuntatapauksia on jo yli 24 000 eri puolilla maailmaa, joskin suurin osa niistä Kiinassa.

Tuntemattomana pysyttelevä wuhanilainen pastori kirjoitti avoimen kirjeen, joka julkaistiin China Source -sivustolla 28.1.2020. Pastori kirjoittaa kirjeessään viruksen puhkeamisesta: ”On ilmeistä, että uskomme joutuu nyt testiin”. Hän kuvailee tilannetta kriittiseksi, mutta sanoo, että paikalliset kristityt luottavat Jumalaan ja rukoilevat kaupungin puolesta.

Oikeus Sanaan_SEKLkesäkeräys1kk_vuosisop

– Tilanne on kriittinen, mutta me luotamme Jumalan lupauksiin, siihen, että Hänen ajatuksensa meitä kohtaan ovat rauhan ajatuksia eivätkä pahoja ajatuksia (Jeremia 29:11), ja siihen, että hän sallii koetuksen aikoja, mutta ei tuhotakseen meitä, vaan vahvistaakseen meitä. Sen vuoksi, kristittyjen ei tule ainoastaan kärsiä tämän kaupungin ihmisten kanssa, vaan meidän velvollisuutemme on myös rukoilla niitten kaupunkimme asukkaiden puolesta, jotka ovat peloissaan, ja tuoda heille Kristuksen rauha.

Pastori jatkaa sanoen, että vaikka meillä kristityillä on Kristuksen rauha, se ”ei ole tarkoitettu vapauttamaan meitä katastrofista tai kuolemasta, vaan antamaan meille rauhan katastrofin ja kuoleman keskellä, koska Kristus on jo voittanut kuoleman.”

Pastorin mielestä myös katastrofit, kuten koronavirus, ovat Jumalan rakkauden ilmentymiä.

– Wuhanin kulkutauti ei voi erottaa meitä Kristuksen rakkaudesta. Nämä sanat ovat lohduttavia meille, jotka olemme jo tulleet yhdeksi ruumiiksi Kristuksen kanssa. Olemme osallisia Hänen kärsimyksistään ja myös Hänen kunniastaan.

Pastori pyytää kirjeessään kristittyjä maailmanlaajuisesti rukoilemaan Jumalan armoa Wuhanin kaupungille. Hänen mielestään on erityisesti Wuhanissa elävien kristittyjen velvollisuus rukoilla Jumalan rauhaa kaupungille, sen ihmisille, viranomaisille ja kaikille niille, joiden elämään virus on vaikuttanut.

Lue pastorin alkuperäinen kirje China Source -sivustolla.