Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

40 vuotta sitten perustettu Gospel Power nostalgia-kiertueelle

 

Gospel Power -yhtye esiintyi Tampereella syksyllä 2019. Kuva: Markus Perko

Suomigospelin ledenda Gospel Power nousee huhtikuussa 2020 järjestettävällä Enemmän kuin nostalgiaa –kiertueella lavalle neljällä paikkakunnalla. Mukana kiertueella myös muusikko Lasse Heikkilä.

Gospel Power perustettiin vuonna 1980. Yhtye ponnahti julkisuuteen vuonna 1981 voittamalla ”parhaan yhtyeen tittelin” Tampereella pidetyssä Nuorison Taidetapahtumassa. Seuraavana vuonna julkaistiin yhtyeen debyytti-albumi. Lasse Heikkilän johtama yhtye oli suosionsa huipulla Pölyä! -levyn aikaan vuonna 1987. Levyjä myytiin tuhansia, ja bändi hurmasi yleisönsä näyttävällä esiintymisellä ja purevalla sanomalla. Gospel Power keikkaili kotimaan lisäksi myös Saksassa, Ruotsissa ja Hollannissa. Yhtye päätti uransa vuonna 1988 toteutetun suuren Suojatie-musikaalin jälkeen. Lasse Heikkilä on säveltänyt ja sanoittanut lähes kaikki yhtyeen kappaleet. Vuosina 1982-1988 Gospel Power julkaisi viisi äänitettä, joista on koottu myyntiin yhtyeen koko albumituotanto viiden CD:n pakettina.

Yhtyeen uudelleen kokoamista ei edes harkittu ennen vuotta 2015, vaikka pari kertaluonteista nostalgiaesiintymistä olikin toteutettu eri laulusolistien kanssa. Paluu toteutui parin vuoden harkinnan jälkeen syksyllä 2019, jolloin yhtye konsertoi Tampereen Tullikamarilla Ristirock Reloaded -tapahtumassa.

KRS Krito 10.-23.6.

En ollut muutama vuosi sitten innostunut bändin henkiin herättämisestä, mutta kun lopulta kokeiltiin miltä soitto tuntuisi ja “Totta se on” jyrähti käyntiin, tuli sellainen olo, että just tätä nyt tarvitaan, kertoo Lasse Heikkilä.

Enemmän kuin nostalgiaa -kiertue vierailee Suomessa neljällä paikkakunnalla: Helsingissä, Lahdessa, Seinäjoella ja Jyväskylässä. Huhtikuun konserteissa lavalla nähdään Lasse Heikkilä (kosketinsoittimet ja laulu), Kimmo Virtanen (laulu), Timo Taivalsalmi (basso ja taustalaulu), Petri Laarko (kitara), Esa Damski (rummut), Ari Isotalo (lyömäsoittimet), Jykä Ahola (trumpetti), Pietari Junttila (pasuuna) ja Tuomas Heinonen (saksofoni).