Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Kiinan kristityille tukea radion välityksellä

 

Radiolähetysjärjestö Sanansaattajat (SANSA) tukee joulukeräyksellään Kiinan kristittyjä, joita arvioidaan olevan jo 70–100 miljoonaa. Lukumäärä kasvaa tasaisesti koko ajan. Uusia seurakuntia perustetaan niin paljon, että varsinkaan maaseudulla kaikkiin seurakuntiin ei riitä koulutettuja johtajia.

Tilanteen auttamiseksi SANSA tukee Kiinan Radioseminaaria, joka on erityisesti seurakuntien johtajille tarkoitettu kolmivuotinen teologinen koulutusohjelma. Se koostuu mandariinikiinankielisistä radio-ohjelmista, internetin kautta toteutettavasta etäopiskelusta sekä lähijaksoista. Koulutukseen pääsee vuosittain 500 uutta opiskelijaa.

SANSA on tukenut yhteistyökumppaninsa, radiolähetysjärjestö TWR:n toteuttamaa Radioseminaaria vuodesta 2007. Esimerkiksi 30 euron lahjoituksella voidaan kattaa yhden opiskelijan etäopiskelukulut vuoden ajan. 100 eurolla voidaan hankkia uuden opiskelijan starttipaketti, joka sisältää radion, Raamatun, kirjallisuutta sekä opetus-cd:itä. Yhden radio-ohjelman tuotanto- ja toimituskulut ovat 130 euroa.

KRS Krito 10.-23.6.

Radioseminaarin opiskelijat kertovat:

– Sen jälkeen kun minusta tuli kristitty, radio-ohjelmat ovat kuuluneet elämääni. En voi opiskella teologiaa päätoimisesti, mutta Radioseminaari on minulle sopiva vaihtoehto ja olen suositellut sitä myös muille. Radioseminaari on auttanut minua hengellisessä kasvussani ja lisännyt Raamatun tuntemustani.”

”Olen kuunnellut Radioseminaaria neljän vuoden ajan. Se on ohjannut elämääni oikeaan suuntaan, kasvattanut uskoani ja lisännyt ymmärrystäni Jumalan suuruudesta. Myös kärsimyksen hetkellä olen tuntenut Jumalan auttavan käden. Nyt haluaisin rekisteröityä Radioseminaarin opiskelijaksi. Rukoilen, että Jumala antaisi minulle myös varat opiskelumateriaaliin.”

Radiolähetysjärjestö Sanansaattajat r.y. (SANSA) on vuonna 1973 perustettu Suomen evankelis-luterilaisen kirkon lähetysjärjestö. Se on erikoistunut sähköisiä viestimiä hyödyntävään lähetystyöhön. SANSA kustantaa kristillisiäradio-ohjelmia Aasiaan, Afrikkaan ja Eurooppaan 39 kielellä sekä tukee arabian-, farsin- ja turkinkielistä televisiotyötä.