Kotimaa: Räsäsen ja Pohjolan käräjillä suullinen kuuleminen sukelsi raamatuntulkintaan – jutun käsittely jatkuu helmikuussa

Kiina poisti raamattusovelluksia ja kristillisiä sometilejä 

 

Näytön alareunassa pilkottavasta, Facebookia vastaavasta WeChatista karsitaan kristillisyyttä. (Shutterstock)

Raamattusovelluksen ladatakseen Kiinassa pitää käyttää VPN-yhteyttä, joka kiertää palomuurin.

Kiinan hallinto tiukentaa yhä ohjiaan kristinuskoa kohtaan. Toukokuun alussa ilmeni, että kristilliset tilit kiinalaisen sosiaalisen median WeChat-alustalla eivät ole enää voimassa. 

Christianheadlines.com avaa International Christian Concernin (ICC) raporttia, jossa kerrotaan, että jos WeChat-käyttäjä yrittää päästä esimerkiksi Gospel League- tai Life Quarterly –nimisten tilien tapaisiin paikkoihin, he saavat viestin, jonka mukaan tilin on raportoitu rikkovan ”internetin käyttäjän julkisen tilin tietopalveluhallinnon määräyksiä”, joten se on estetty ja lakkautettu. 

IK-opisto (vuosisop) neliöb.17.-30.1.MJa

ICC:n raportin mukaan somerajoitusten lisäksi Kiinan hallinto on poistanut raamattusovelluksia Kiinan digitaalisesta sovelluskaupasta. 

– Niiden, jotka haluavat ladata raamattusovelluksia, täytyy käyttää VPN-yhteyttä kiertääkseen palomuurin. 

Kiina on käpälöinyt pääsyä raamattusovelluksiin aiemminkin. Vuonna 2019 hallinto poisti kuusi vuotta toimineen ja 10 miljoonaa kertaa ladatun WeDevoten. Sen perustajajäsen Levi Fan kertoi aiemmin World-lehdelle, että joutui ennen poistoa viranomaiskeskusteluun ja tajusi valtion valvovan häntäkin. 

– Se auttoi minua kasvamaan lähemmäs Jumalaa. Tajusin, etten voisi tehdä tätä omin voimin, ja minun pitäisi rukoilla enemmän, Fan totesi.