Kiina poisti raamattusovelluksia ja kristillisiä sometilejä 

 

Näytön alareunassa pilkottavasta, Facebookia vastaavasta WeChatista karsitaan kristillisyyttä. (Shutterstock)

Raamattusovelluksen ladatakseen Kiinassa pitää käyttää VPN-yhteyttä, joka kiertää palomuurin.

Kiinan hallinto tiukentaa yhä ohjiaan kristinuskoa kohtaan. Toukokuun alussa ilmeni, että kristilliset tilit kiinalaisen sosiaalisen median WeChat-alustalla eivät ole enää voimassa. 

Christianheadlines.com avaa International Christian Concernin (ICC) raporttia, jossa kerrotaan, että jos WeChat-käyttäjä yrittää päästä esimerkiksi Gospel League- tai Life Quarterly –nimisten tilien tapaisiin paikkoihin, he saavat viestin, jonka mukaan tilin on raportoitu rikkovan ”internetin käyttäjän julkisen tilin tietopalveluhallinnon määräyksiä”, joten se on estetty ja lakkautettu. 

Perheniemi neliöb. elokuu MJa

ICC:n raportin mukaan somerajoitusten lisäksi Kiinan hallinto on poistanut raamattusovelluksia Kiinan digitaalisesta sovelluskaupasta. 

– Niiden, jotka haluavat ladata raamattusovelluksia, täytyy käyttää VPN-yhteyttä kiertääkseen palomuurin. 

Kiina on käpälöinyt pääsyä raamattusovelluksiin aiemminkin. Vuonna 2019 hallinto poisti kuusi vuotta toimineen ja 10 miljoonaa kertaa ladatun WeDevoten. Sen perustajajäsen Levi Fan kertoi aiemmin World-lehdelle, että joutui ennen poistoa viranomaiskeskusteluun ja tajusi valtion valvovan häntäkin. 

– Se auttoi minua kasvamaan lähemmäs Jumalaa. Tajusin, etten voisi tehdä tätä omin voimin, ja minun pitäisi rukoilla enemmän, Fan totesi.