Keski-Aasiassa yhä useampi ”kadonnut lammas” löytää tien Jeesuksen luo

 

Lampaita Uzbekistanin vuoristoalueella. Kuvituskuva: Istock

Jeesus kertoi vertauksen, jossa paimen jätti 99 lampaan laumansa etsiäkseen yhtä kadonnutta lammasta. Jumala etsii syntisiä ja iloitsee heidän löytymisestään. Tämä on tarina kolmen keskiaasialaisen ”kadonneen lampaan” löytymisestä.

Babur kärsi alkoholiongelmasta 12 vuoden ajan. Hän eli kodittomana. Yhtenä päivänä ollessaan humalassa, Babur meni isänsä taloon ja nukahti sinne. Hänen isänsä oli niin vihainen kaikesta siitä, mitä Babur oli tehnyt, että otti kirveen ja löi sillä Baburia päähän. Babur kuljetettiin kiireesti sairaalaan. Sillä aikaa kun lääkärit leikkasivat häntä, Jeesus ilmestyi hänelle unessa ja käski Baburia muuttamaan elämänsä ja seuraamaan Häntä. Päästyään sairaalasta Babur alkoi etsiä kristittyjä. He kertoivat hänelle evankeliumin ja Babur hyväksyi Jeesuksen vapahtajakseen.

Babur meni katkaisuhoitoon vapautuakseen alkoholiriippuvuudestaan. Hän halusi korjata välit perheensä kanssa. Vuoden kuntoutuksen jälkeen Babur lähti tapaamaan vaimoaan ja lapsiaan. Hänen vaimonsa huomasi heti, että hän oli muuttunut ja toivotti hänet tervetulleeksi takaisin kotiin. Babur kertoi vaimolleen, mitä hänelle oli tapahtunut, ja tämäkin tuli uskoon. Jonkin ajan päästä ryhmä uskovia alkoi kokoontua heidän kotonaan. Välillä heillä on ongelmia poliisin kanssa, joten he toivovat edelleen kristityiltä ystäviltään rukousta tuvallisuutensa puolesta.

IK-opisto neliöb. 15.-28.7.

Alisher oli aiemmin kristinuskon vastustaja. Nyt hän levittää aktiivisesti evankeliumia. Hän muutti hiljattain vieraaseen kaupunkiin perustaakseen sinne kirkon. Hän ei ollut asunut siellä vielä viikkoakaan, kun hänen sisarensa tuli uskoon.

Jumala valmisteli Alisherin sisaren sydäntä unen avulla. Unesssa sisar näki taivaan portin, mutta se oli lukossa. Hän oli ällistynyt ja poissa tolaltaan. Seuraavana päivänä hän istui pimeässä asunnossaan yhdessä veljensä kanssa – sähköt olivat päällä ainoastaan muutaman tunnin päivässä – ja kertoi veljelleen unesta. Alisher sanoi sisarelleen, että Jeesuksella on taivaan portin avain. Samalla hetkellä sähköt palasivat. He katsoivat Jeesus-elokuvan yhdessä. Alisherin sisko seurasi sitä silmät kyynelissä ja avasi sydämensä Jeesukselle.

———————————————————————————————————–

Nejat tuli uskoon kolme vuotta sitten. Ennen uskoontuloaan hän oli perheen pää, mutta kun hänen vaimonsa sai selville, että hänestä oli tullut kristitty, tämä kieltäytyi tottelemasta islamin hylännyttä aviomiestään.

Yhtenä päivänä Nejatin vaimo käveli poliisiasemalle jättämään valituksen miehestään. Turvallisuuspoliisin edustajat tulivat käymään hänen työpaikallaan. He kysyivät syytä valitukseen. Hän sanoi tehneensä valituksen, koska hänen miehensä oli hylännyt islamin ja kääntynyt kristityksi.

Poliisit kysyivät Nejatin vaimolta useita kysymyksiä:

”Alkoiko miehesi käyttämään alkoholia?” ”Ei”, hän vastasi.

”Käyttikö hän aiemmin alkoholia?” ”Kyllä”, hän sanoi.

”Lyökö aviomiehesi sinua?” ”Ei”, hän vastasi.

” Pahoinpitelikö hän sinua aiemmin?” ”Kyllä”, hän sanoi.

Tämän jälkeen poliisit kysyivät häneltä: ”Mitä muuta tarvitset? Jos meillä olisi enemmän miehesi kaltaisia ihmisiä täällä, meillä kaikilla olisi paljon helpompaa. Miehesi on oikealla tiellä.”

Illalla Nejatin vaimo kertoi tapahtumista miehelleen. Nejat kertoi vaimolleen evankeliumin ja myös tämä tuli uskoon. Nyt heidän koko perheensä palvelee Jumalaa.

”Näin Jumala muuttaa kansamme sydämiä”, Nejat iloitsee.

*

Artikkeli on julkaistu myös Open Doorsin verkkosivuilla.