Kesäturistit pääsevät tutustumaan Johanneksenkirkkoon viidellä eurolla

 

Uusgoottilaista tyylisuuntaa edustava Johanneksenkirkko valmistui vuonna 1891. Kuva: Sari Savela

Johanneksenkirkko Helsingissä ottaa käyttöön sisäänpääsymaksun kesäkaudella. Myös muihin Helsingin tunnettuihin kirkkoihin on kesällä sisäänpääsymaksu.

Keskustan ruotsinkielinen seurakunta Johannes församling ottaa käyttöön pääsymaksun Johanneksenkirkossa. Seurakunta tekeee yhteistyötä Tuomiokirkkoseurakunnan kanssa, joka kokeili pääsymaksua viime vuonna Suomenlinnan kirkossa.

Ensi kesänä turistit pääsevät Suomenlinnan kirkkoon ja Johanneksenkirkkoon viidellä eurolla ja Tuomiokirkkooon kahdeksalla eurolla. Matkailijoille myydään myös yhteislippua kaikkiin kolmeen kirkkoon kymmenen euron hintaan.

Kirkkorekry neliöb. 29.4.-12.5.

Seurakunnan jäsenten ei tarvitse maksaa kirkkokäynneistä. Myös muut helsinkiläiset pääsevät ilmaiseksi kirkkoon kirkkopasilla, jonka voi hakea mistä tahansa helsinkiläisestä kirkkoherranvirastosta tai näistä kolmesta kirkosta toukokuussa.

Helsinkiläisistä kirkoista sisäänpääsymaksun turisteille otti ensimmäisenä käyttöön Temppeliaukion kirkko vuonna 2017. Tänä vuonna sisäänpääsymaksu kirkkoon on kahdeksan euroa.