Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Kesän liikuntainnostajaisonen teki riparilaisille TikTok-tanssihaasteen

 

Pinja Pöllänen starttaa isostehtäviin heinäkuun lopulla ensi kertaa. Kuva: Tuulikki Pöllänen

Nykytanssin harrastaja Pinja Pöllänen Helsingin Lauttasaaresta laati koreografian Risto Räppääjä -leffan biisiin Elämä ei ole hassumpaa.

TikTok on lyhyiden videoiden jakamiseen tarkoitettu mobiilisovellus, jonka myötä monet hittitanssit ovat levinneet ympäri maailman.

Nyt #rauha-teemalla on jaossa tämän kesän rippikoululaisille oma tanssihaaste.

KRS Raamattukonf. 3.-16.6.

– Osallistuin Lauttasaaren seurakunnan järjestämään isoskoulutukseen, johon oli liitetty liikuntainnostaja-koulutus. Kun tanssiharrastukseni paljastui, minua pyydettiin tekemään kuluvan kesän riparilaisille TikTok-tanssihaaste.

Se oli mieluinen toimeksianto. Pinja ryhtyi etsimään ystävänsä kanssa sopivaa kappaletta.

Kaksikko valitsi Risto Räppääjästä hyvän mielen biisin, josta myös löytyy sopivasti kristilliseen teemaan sopivaa sanastoa:

Elämä ei ole hassumpaa, kun voi Rauhan kanssa asustaa.

– Toive on, että kesän riparilaiset ympäri Suomen ottavat haasteen vastaan ja aktivoituvat vähän liikkumaan, Pinja tuumaa.

Isoseksi ensi kertaa

Pinja itse kävi rippileirinsä viime vuoden kesällä erikoisjärjestelyin, koronan tähden:

– Yhteiset hetket kivojen ihmisten kanssa jäivät niin vähäisiksi, että tahdoin siksi heti jatkaa isoskoulutukseen. Tämän kuun lopulla pääsen isostehtäviin ensi kerran.

Pinja myöntää hieman jännittävänsä vain vuotta nuorempien kohtaamista ja sitä, riittääkö se synnyttämään tarpeellista, pientä auktoriteettiasemaa.

Liikuntainnostajaisosena hän aikoo kehittää leirillä rentoa ”höntsäilyä” vanhempien ja kokeneempien isosten kanssa riparilaisten mielenkiinnon mukaan.

Joka tapauksessa Pinja houkuttelee porukan mukaan TikTok-riparitanssiin.