Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Kenia laillisti moniavioisuuden

 

Musliminaisia Lamun maakunnassa Keniassa. Kuva: Shutterstock

Miesten asiaa ajavan järjestön puheenjohtajan mukaan lakimuutos on hyvä, kun taas presbyteeripastorin mielestä uudistus vahingoittaa Keniaa.

Keniassa on astunut voimaan uusi avioliittolaki, joka mahdollistaa moniavioisuuden. Lain mukaan mies voi ottaa niin monta vaimoa kuin haluaa ilman edellisen vaimonsa tai vaimojensa hyväksyntää.

Naisten osalta laki sallii jatkossakin ainoastaan peräkkäisen moniavioisuuden, eli naisen tulee ensin erota ensin edellisestä miehestään voidakseen avioitua uuden miehen kanssa.

Kirkkorekry neliöb. 29.4.-12.5.

Lakiuudistus on saanut kiitosta etenkin Kenian muslimiväestöltä. Kritiikkiä ovat puolestaan esittäneet kristityt ja naiset.

– Afrikassa moniavioisuus on elämäntapa. Lait tulee säätää sen mukaan, mitä yhteiskunta haluaa, uutta lakia kannattavan Men’s Empowerment and Development in Kenya -järjestön puheenjohtaja Nderitu Njoka kommentoi LifeSiteNews-verkkosivuston mukaan.

– Jos moniavioisuus sallitaan, se avaa tulvaportit kaikenlaisille asumus- ja avioeroille. Se tulee varmasti vahingoittamaan perheinstituutiota, ja maa laajassa mittakaavassa tulee kärsimään, toteaa puolestaan Religion News Servicen haastattelema presbyteeripastori David Gathanju.