Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Kellot soivat Syyrian sodan uhreille eri puolilla Suomea

 

Kirkon kellot soivat myös Tampereen tuomiokirkossa. Kuva Hannu Jukola/Kirkon kuvapankki

Evankelis-luterilaisen kirkon seurakunnat eri puolilla Suomea ovat alkaneet soittaa kirkonkelloja Syyrian Aleppon pommitusten uhreille. Kirkot soittavat kelloja päivittäin 24. lokakuuta saakka.

Seurakunnat eri puolilla Suomea ovat päättäneet tulla mukaan Kallion seurakunnasta lähteneeseen aloitteeseen soittaa kirkon kelloja päivittäin muistuttamaan Syyrian sodan uhreista. Kirkon kellot kutsuvat rukoukseen rauhan puolesta.

Kelloja soitetaan joka päivä klo 17 aina YK:n päivään asti, joka on 24. lokakuuta. Tuolloin on myös rauhan, ihmisoikeuksien ja kansainvälisen vastuun rukouspäivä.

IK-opisto Neliöb. 17.-30.6.

Kirkonkellot soivat jokseenkin kaikissa pääkaupunkiseudun seurakunnissa. Myös Tampereen seurakunnat ovat lähteneet laajasti mukaan yhteiseen rukoukseen rauhan puolesta. Tampereella kellot soivat ensimmäisen kerran tänään iltapäivällä kello viisi.

– Kelloilla rukoilemme kärsivien puolesta. Haastamme tamperelaiset muistamaan Aleppon uhreja kuullessaan kirkon kellojen soivan, sanoo Tampereen seurakuntien viestintäjohtaja Sami Kallioinen.

– Aikaisemmin nämä kellot ovat soineet kansallisen kriisin seurauksena. Nyt liitymme kelloilla kansainväliseen murheeseen, kertoo kirkkoherra Jussi Mäkinen.