Yleinen: Viikon debatti pui armokuolemaa: eutanasia on arvokysymys monelta kantilta

Keijo Rainerma: ”Vastatuuli on Jumalan kansan myötätuuli”

 

Kirkkoherra Keijo Rainerma. KUVA: MATTI KORHONEN

Tiedotusvälineet levittävät uhkakuvia sodista, taudeista ja synkkenevästä taloudesta. Turvallisuuden ja toimeentulon lisäksi uhattuna on myös kristillinen usko. Kankaanpään kirkkoherra Keijo Rainerman mielestä tämän ei pitäisi yllättää kristittyjä.

Perinteiseen uskoon ja kristillisiin arvoihin pitäytyvä huomaa äkkiä joutuneensa yhteiskunnan marginaaliin.

– Sitähän kristillisyys oli alussa. Me täällä Pohjoismaissa olemme tottuneet aika poikkeukselliseen tilanteeseen. Jumala on ollut meille armollinen vuosikymmenten ja -satojen ajan ja olemme saaneet elää kristillisen uskon vaikutuspiirissä, Keijo Rainerma sanoo.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

– Emmekö sitten Jobin kanssa sanoisi, että kun olemme ottaneet Jumalalta vastaan hyvän, emmekö ottaisi pahankin?

Hän huomauttaa, että luopumus ja hyvinvointi kulkevat monesti käsi kädessä.

– Ei ole varmaa, että helppoina myötätuulisina aikoina uskomme voisi hyvin. Vanhat kristityt sanoivat, että vastatuuli on Jumalan kansan myötätuuli. Voikin olla, että kristittyjä kohtaava voimakas puristus elävöittää, vahvistaa ja kirkastaa meidän uskoamme.

– Jumala on luvannut pitää lapsistaan huolen. Hän ei ole luvannut heille jotain helppoa elämää, vapautta vaikeuksista eikä sitä, etteivätkö he kansansa mukana kohtaisi samoja asioita kuin heidän lähimmäisensä. Mutta hän on kuitenkin luvannut pitää huolen, Rainerma painottaa.

Lue myös tästä linkistä, mitä Keijo Rainerma ajattelee arvoneutraalin yhteiskunnan rakentamisesta ja kirkosta eroamisesta.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie