Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Nuoret lauloivat Rovaniemellä lähetyksen hyväksi

 

Kuvassa vasemmalta oikealle: Eetu Nissinen

Anna Enbuske (17) keräsi ystäviensä kanssa 800 euroa maasaityttöjen koulutuksen tukemiseen.

– Idea lähti siitä, kun mietittiin, mitä seurakuntamme nuoret voisivat tehdä kesän lähetysjuhlilla tai niihin liittyen. Joku lopulta keksi sitten idean laulavasta joulukortista, joka kiertäisi oikeasti ihmisten ovilla, Enbuske kertoo.

Suosio yllätti

Enbuske sai suhteellisen helposti kasaan neljäntoistahengen lauluporukan. Porukka kiersi ennen joulua keikoilla parin viikon ajan. Keikkoja kertyi yhteensä 69.

Dei, retroäijät, neliöb. 18.-24.6.

– Suurin osa keikoista oli yksittäisten ihmisten kotona. Kävimme myös mm. satunnaisissa hoivakodeissa ja esimerkiksi terveyskeskuksen vuodeosastolla, jonne meidät myös erikseen tilattiin laulamaan yksittäiselle ihmiselle tai kaikille.

Laulajat eivät osanneet odottaa keräävänsä niin paljon rahaa.
– Lähdettiin aika varauksella tämän idean kanssa liikenteeseen, kun ei yhtään tiedetty, miten ihmiset reagoisivat. Mitään tavoitetta ei oltu asetettu, vaan ajateltiin, että tulee mitä tulee, tehdään kumminkin.

Pienilläkin teoilla voi vaikuttaa

– Koko projektia oli ihanaa olla tekemässä, kun oli hyvä tarkoitus ja huippu porukka! Kaikki sanoivat, että tuli oikeasti huomattua, miten meidän pienillä teoilla voi saada paljon aikaiseksi. Lauloimme itselle iloa tuottaen muutaman laulun ja samalla turvasimme afrikkalaisten tyttöjen koulutusta, eikä koko hommaan mennyt edes paljon aikaa.

– Olemme todella onnellisia siitä, että pääsimme tällaiseen mukaan. Kun on jälkikäteen saanut kuulla maasai-tyttöjen tilanteesta enemmän, on tullut ihan tippa linssiin, kun on tiennyt itse oleensa mukana tekemässä arvokasta työtä.

Laulavasta joulukortista tulee mahdollisesti perinne. Ryhmä on myös suunnitellut toteuttavansa laulavan äitienpäiväkortin, mutta sen suunnittelu ei ole vielä edennyt kovin pitkälle.