Ihmisiä ja ilmiöitä: Koronatartuna oli viedä äänen lisäksi koko Tom Bollströmin elämän – ”Koin olevani Jumalan kanssa kasvokkain” Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

KD:n Sauli Ahvenjärvi: Homoavioliitojen torjuminen ei mikään pienen vähemmistön juttu

 

Sauli Ahvenjärvi. KUVA: kd.fi

Kristillisdemokraattien varapuheenjohtaja Sauli Ahvenjärvi ei ihmettele homoavioliittoaloitteen nihkeää etenemistä eduskunnassa.

– Minulle ei ole yllätys, että asia ole saanut tämän suurempaa kannatusta.

Eduskunnassa vajaat kaksi kuukautta sitten viritetty lakialoite samaa sukupuolta olevien parien oikeudesta solmia avioliitto ei ole edennyt hanketta edistäneen työryhmän toivomalla tavalla.

Tavoitteena oli saada allekirjoittajiksi yli sata kansanedustajaa, mutta aloitteelle on ilmaantunut toistaiseksi vasta noin seitsemänkymmentä tukijaa.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

– Toisin kuin usein julkisuudessa on annettu ymmärtää, homoavioliittojen torjuminen ei ole mikään pienen vähemmistön juttu, vaan selvä enemmistö Suomen nykyisestä eduskunnasta on perinteisen avioliiton säilyttämisen kannalla, Ahvenjärvi toteaa.

Ahvenjärvi ei ole havainnut, että tästä asiasta olisi kovinkaan vilkasta keskustelua käyty aivan ensimmäisten päivien jälkeen.

– Lähinnä ihmetystä herätti monien ministerien ja puoluejohtajien osallistuminen aloitteeseen. En tunne asiaa tarkemmin. KD:n edustajista ei tietääkseni kukaan ole allekirjoittanut aloitetta.

Helsingin Sanomien mukaan perussuomalaisista ja keskustasta ei ole yhtään allekirjoittajaa. Lakialoite voi yhä teoriassa edetä, mutta sen ei voi sanoa edustavan eduskunnan enemmistön kantaa.