Kauhajoella kaupunki ja seurakunta auttavat yhdessä ikäihmisiä ja riskiryhmään kuuluvia

 

Jaana Lehtimäki kävi M-marketissa hoitamassa ikäihmisen puolesta kauppareissun.

Kauhajoen seurakunta aloittaa yhteistyössä kaupungin kanssa Kauhajoen Naapuriapu -toiminnan. Tarkoitus on saattaa yhteen avuntarvitsijat ja vapaaehtoiset auttajat.

Kauhajoella koronapandemian vuoksi eristyksessä asuvat yli 70-vuotiaat, riskiryhmiin kuuluvat ja karanteenissa olevat henkilöt voivat pyytää maksutonta asiointiapua Naapuriavun kautta.  Palvelu sisältää apteekkikäynnit ja päivittäistavaraostokset Kauhajoen alueella.

 

Oikeus Sanaan_SEKLkesäkeräys1kk_vuosisop

Naapuriaputoiminnan alustana toimii Facebookin Kauhajoen Naapuriapu -ryhmä. Vapaaehtoiseksi haluavien tulee lähettää liittymispyyntö Facebook-ryhmän ylläpitäjille koordinaattori Maaret Strangille tai tiedottaja Jennika Hannusaarelle. Ryhmässä ei julkaista henkilötietoja, vaan tarpeelliset tiedot ohjataan ylläpitäjien kautta suoraan auttajille.

 

Apua tarvitsevat voivat olla suoraan yhteydessä koordinaattoriin puhelimitse päivystysaikana ma-pe klo 9-12, puh. 040 61 94855.

Koordinaattori välittää vapaaehtoiselle tiedot, kuinka toimia. Vapaaehtoiset sitoutuvat vaitiolovelvollisuuteen. Apua tarjottaessa otetaan huomioon myös THL:n ohjeet hygieniasta ja turvavälistä.

 

Kauhajoella liikkeet ovat mukana Naapuriavussa antamalla vapaaehtoiselle ostoksista mukaan laskun asiakasta varten. Myös tilin luominen kauppaan on mahdollista. Tällöin ostokset laskutetaan kerran kuukaudessa suoraan asiakkaalta. Rahan tai pankkikorttien tai -tunnuksien käsittelyä ei siis kuulu toimintaan ollenkaan, vaan asiointi tapahtuu ainoastaan tämän laskutustavan hyväksyvissä liikkeissä. Näillä maksukeinoilla minimoidaan väärinkäytösten riskit.