Katsottavaa jouluksi: YouTube-lähetykset avaavat ikkunan eri seurakuntiin Suomessa

 

Porin helluntaiseurakunnan Parasta Poriin -joulukonsertissa on meneviä versioita tutuista lauluista. Konsertti oli noin 40 henkilön ponnistus.

Jouluna seurakunnissa yhdistettiin voimia ja luotiin sisältöä verkkoon.

Eri seurakunnissa toteutettiin paljon nettijumalanpalveluksia joulun alla. Monissa yhteisöissä toteutettiin myös selvästi normaalia suurempi joulun erikoislähetys. Verkkoon ja etenkin Youtube-palveluun kertyikin paljon tavanomaista monipuolisempaa suomalaista joulusisältöä, jota voi selailla joulun pyhinä. Jouluohjelmat ovat myös hyvä kurkistusikkuna eri seurakuntien arkeen.

Porin helluntaiseurakunnassa luotiin Parasta Poriin -joulukonsertti, johon yhdistettiin myös paikallinen hyväntekeväisyyskampanja alueen vähävaraisten perheiden hyväksi.

Kalajoen Krist. opisto Neliöb. 8.-21.4.
– Suunnitteilimme kesällä viime vuotisen joulumusikaalin uudelleen vetoa, nuorisotyöntekijä Taneli Hieta-Koivisto kertoo.
– Koronatilanne kuitenkin eli, ja rajoitukset laittoivat suunnitelmat syksyn aikana uusiksi.
Myös verkkokonsertin esiintyjien ja tekniikan tulemista ja menemistä piti suunnitella rajoitusten ohjaamana.
– Liveyleisö jouduttiin jättämään pois, ja kaikki harjoitukset sekä kuvaukset piti aikatauluttaa selkeästi ja ohjeistaa solistit tulemaan porrastetusti paikalle. Onneksi meillä on iso kirkkorakennus, jossa monipuoliset ja väljät tilat johon ohjata eri väki.
Muita katseluvinkkejä:

 

Station Jokela -seurakunnan Joululahja-lähetys. Tunti sketsejä, musiikkia ja jouluevankeliumi lasten näyttelemänä.

Solina-lapsikuoron joulukonsertti Seinäjoen Lakeuden ristin kirkosta. Kuoro ja nuorten yhtye. Musiikkia ja haastatteluja.

Koko Suomen Kauneimmat Joululaulut. SLS:n laadukas paketointi, jossa 11-henkinen orkesteri ja solistina Camilla Bäckman.

Helsingin Saalem-seurakunnan joulustriimi. Ylistystä, rukousta ja Mika Yrjölän joulusaarna.

HOUMin Kaikkien aikojen joulu.  Rentoa keskustelua, musiikkia ja Niklas Niemelän puhe.

Seinäjoen helluntaiseurakunnan jouluohjelma. Jouluevankeliumi musiikkinäytelmänä.

Jouluinen arkkiSunnuntai, Järvenpään vapaaseurakunta Arkki. Muun muassa jouluevankeliumi seurakuntalaisten etälukemana ja Rauli Kannikosken saarna.