Ihmisiä ja ilmiöitä: Koronatartuna oli viedä äänen lisäksi koko Tom Bollströmin elämän – ”Koin olevani Jumalan kanssa kasvokkain” Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Käsikelloyhtyeen perustajasta vuoden kanttori 2011

 

Suomen Kanttori-urkuriliiton hallitus on nimennyt Vuoden Kanttoriksi 2011 Kuopion Kallaveden seurakunnan kanttorin, musiikin maisteri, diplomiurkuri Seppo Kirkisen.

Kirkinen on perustanut Kallaveden seurakuntaan vuonna 1999 uraauurtavan käsikelloyhtye Dolcen, jonka johtajana hän edelleen toimii.

Liiton hallitus perustelee Kirkisen valintaa seuraavasti: Seppo Kirkinen on kanttorikunnan johtohahmoja, joka merkittävällä tavalla edistää kirkkomusiikkia ja ammattikunnan hyvinvointia toimiessaan Kallaveden kanttorina, Kuopion hiippakuntakanttorina, lasten ja nuorten käsikellomusiikkiryhmien johtajana sekä työnohjaajana ja JUKOn pääluottamusmiehenä.

Seppo Kirkinen on syntynyt Kemissä vuonna 1960. Valmistumisestaan lähtien hän on työskennellyt Kuopion Kallaveden seurakunnassa.

Kalajoen Krist. opisto Neliöb. 8.-21.4.

Ydin jumalanpalveluksissa

Seppo Kirkinen on valittu hoitamaan elokuusta alkaen kahden vuoden ajaksi Sibelius-Akatemian kirkkomusiikin aineryhmän Kuopion ainejohtajan sijaisuutta.

”Merkittävimpiä työtehtäviäni on lasten ja nuorten kanssa toimiminen. Kanttorin työn ydin on jumalanpalveluselämässä, jota varten lasten ja nuorten musiikkiryhmätkin ensisijaisesti ovat olemassa. Toivon, että tämä näky vahvistuisi niin kanttorikunnassa, papistossa, kaikissa seurakuntien työntekijäryhmissä kuin seurakuntalaisissakin,” toteaa Seppo Kirkinen työstään kanttorina.

Suomen Kanttori-urkuriliitto on vuonna 1907 perustettu kanttoreiden ammattiliitto.

 
Artikkelibanneri perussanoma