Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Sanoman johtohenkilöt saivat adressin – nimiä yli 3 000

 

Sanomatalo Helsingin keskustassa.

”Paremman journalismin puolesta” -verkkoadressi keräsi eräsi 2.-26.4. välisenä aikana 3 251 allekirjoitusta henkilöiltä, jotka ilmaisivat huolensa median asenteesta perinteistä kristillisyyttä kohtaan.

Adressi toimitettiin Sanoma konsernin johdolle, joukossa muun muassa osakkeenomistaja, ministeri Aatos Erkko sekä päätoimittajat Mikael Pentikäinen ja Tapio Sadeoja.

Adressin mukaan ”kirkon eroamisista uutisoiminen on ollut pääosin virheellistä ja tarkoitushakuista, ts. heikkoa journalismia.”

”Sanoma-konserni on edistänyt monipuolista ja asiallista journalismia maassamme. Viimeisen toimintavuoden aikana sen mediat ovat tehneet useita ylilyöntejä, jonka johdosta näin tarpeelliseksi kerätä kannanoton, jossa pyydetään konsernia lopettamaan suoranaiset vihapuheet, joiksi voidaan määritellä esimerkiksi vakaiden ja tunnettujen kirkollisten tahojen nimittäminen ääriliikkeiksi.”

Kirkkorekry neliöb. 29.4.-12.5.

Adressin avaaja Ismo Valkoniemi toivoo, että adressi ”nähtäisiin tarpeellisena muistutuksena viimeaikaisesta keskustelusta, joka ei ole ollut erityisen onnistunutta.”

”Tarvitsemme edelleen vakaata ja lähdekriittistä mediaa. Siksi pyydän, allekirjoittajien mandaatilla, että Sanoma-konserni tarkistaa linjaansa, etenkin sukupuolista suuntautumista koskevassa kirjoittelussa, jotta keskustelun taso paranisi nyt nähdystä,” Valkoniemi kirjoittaa.