Hyvät: Viikon debatti ehdolla vuoden radio-ohjelmaksi: ”Lajissaan ainutlaatuinen” – Radio Dei kisaa myös juontajatittelistä

Kari Tapion suhde kirkkoon oli poikkeuksellisen lämmin

 

Kari Tapio levytti useita hengellisiä sävelmiä

Eilen illalla Espoossa kuollut iskelmälaulaja Kari Tapio kertoi haastatteluissaan suhteestaan kirkkoon ja kristilliseen perinteeseen poikkeuksellisen avoimesti.

Hän muisteli usein lapsuuden kirkkomatkojaan ja esiintyi mielellään kirkoissa, ollen mukana vuosi sitten Kansan Raamattuseuran järjestämällä joulukiertueella.

Suonenjoella Pohjois-Savossa 1945 syntynyt Kari Tapio (Jalkanen) kosketti suomalaisten tuntoja muun muassa sanoittamallaan kappaleella Myrskyn jälkeen. Etenkin viimeisinä vuosinaan artisti keräsi suuria yleisöjä, jotka saivat konserteissa kuulla paljon myös hengellisen musiikin kategoriaan meneviä lauluja. 

Eräs hänen levyistään oli teemaltaankin gospel, vuonna 1999 julkaistu Valoon päin. Myös muissa hänen julkaisemissaan levyissä suoraan tai epäsuorasti viitattiin hengellisiin asioihin. Levyjen nimiä ovat muun muassa Kuin taivaisiin (2007), Kaksi maailmaa (2008) ja Vieras Paratiisissa (2010).

Sansa Neliöb. 13.2.-12.3.

Laulajan läheinen ystävä ja työtoveri Ilkka Vainio kertoi MTV3:n aamu-tv:n haastattelussa, että Kari Tapio suunnitteli myös viime aikoina tekevänsä uuden hengellisen levyn.

– Kari sai enemmän suomalaisia kirkkoon kuin yksikään pappi, hän oli eräänlainen epävirallinen kenttärovastimme, lausui Vainio. 

Savon Sanomien haastattelussa viisi vuotta sitten Tapio muisteli, että hänen isänsä vei Suonenjoella perheensä joka sunnuntai kirkkoon.

– Sen jälkeen kotona oli usein pyhäkoulu.

Samaisessa haastattelussa Kari Tapio kertoi myös rukoilevansa joka aamu ja ilta. 

Tasan vuosi sitten laulaja teki myös yhteistyötä Kansan Raamattuseuran kanssa Joulun Tarina -konserttikiertueellaan. Joululaulujen ohella Tapio tulkitsi tuolloin muun muassa hengellisen klassikon ”Olen kuullut on kaupunki tuolla”. 

Katso konserttitaltiointi ”Olen kuullut on kaupunki tuolla”-kappaleesta vuodelta 1999.

Katso ote Kari Tapion esiintymisestä Kirkkonummen kirkossa 2.12.2009