Kappelin kuparivaras poliisin haaviin – edessä hankala kiinnitysurakka

 
kupariverkkoa Pyhän Laurin kirkon kappelilla.

kupariverkkoa Pyhän Laurin kirkon kappelilla. Kuva Timo Kraufvelin.

Vantaalla sijaitsevan Pyhän Laurin kappelin julkisivusta satoja kiloja kupariverkkoa viikonlopun aikana vienyt pitkäkyntinen on jäänyt kiinni. Vohkitut kupariverkot on palautettu kappelille.

Itä-Uudenmaan poliisi tiedotti tänään Vantaan Pyhän Laurin kappelin anastetun omaisuuden löytymisestä ja yhden henkilön kiinniotosta.

Viikonloppuna öiseen aikaan kappelin julkisivusta irri revityt kupariverkot on nyt saatu takaisin kappelille. Varastetut kupariverkot paikannettiin seurakuntayhtymän kiinteistöyksikön järjestelmien, valppauden ja yhteistyön avulla. Tutkinta on yhä kesken Itä-Uudenmaan poliisissa.

IK-opisto neliöb. 15.-28.7.

Kupariverkot ovat Pyhän Laurin kappelin arkkitehtonisia ikkunoiden suojaelementtejä, jotka siivilöivät valoa ja suojaavat kirkkotilaa.

Kupariverkot ovat kooltaan useita neliömetrejä ja painoltaan satoja kiloja. Vaikka kupariverkot on saatu takaisin, niiden kiinnittäminen uudelleen paikoilleen on vaativa urakka. Vahingon laajuutta selvitellään parhaillaan. Muuta ilkivaltaa ei kappelille Vantaan seurakuntien viestinnän mukaan ole tehty.

Pyhän Laurin kappeli on hautausmaakappeli, jonka on suunnitelleet arkkitehdit Anu Puustinen ja Ville Hara. Kappeli on vihitty käyttöön vuonna 2010. Siellä järjestetään hautaan siunaamisia ja muita perhejuhlia, kuten ristiäisiä ja häitä sekä konsertteja. Kappeli sijaitsee Helsingin pitäjän kirkonkylässä, Pyhän Laurin kirkon välittömässä läheisyydessä.

Länsi-Uudenmaan poliisi kertoo kuparivarkauksiin liittyviä tapauksia esiintyneen viime vuosina tasaisesti. Poliisin mukaan kuparivarkauksia toteutetaan ”hyvin vaihtelevin vaihtelevin keinoin”.

 
Dei, sävelmatka, artikkeliban 31.5.- (2/2)