Kansanlähetyspäivät – kesän kohtaamispaikka Jyväskylässä

 

Kansanlähetyspäiviä vietetään ensi kesänä Jyväskylän Hipposhallissa teemalla Kasvokkain. Heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna junioreille ja lapsille on tuttuun tapaan omat ohjelmat. Pääohjelma on sen sijaan suunniteltu niin, että nuoret ja aikuiset voisivat viihtyä yhdessä.
– Yhteiset ohjelmaosuudet vaativat tietenkin sekä nuorilta että aikuisilta vastaantuloa, koska molemmat ryhmät ovat tottuneet erilaiseen kulttuuriin monessa asiassa, päivien johtaja Mika Järvinen toivoo.
Ulkomaisena päävieraana juhlilla on Egyptin, Pohjois-Afrikan ja Afrikan sarven hiippakunnan anglikaanipiispa Mouneer Anis. Hän edustaa Kansanlähetyksen yhteistyötahoa Egyptissä.

Sekä perjantaina että lauantaina Taulumäen kirkossa on Hoitavan sanan ilta. Perjantaina kirkossa esiintyy Tulus-kuoro ja lauantaina Pekka Simojoki. Samaan aikaa nuoret viettävät nuorteniltaa Hipposhallilla muun muassa Pastoreiden ja Miriamin säestämänä.

Erilaiset kulttuurit ja eri ikäryhmät kohtaavat lauantaina koko perheen lähetystilaisuudessa. Ohjelmassa lapset haastattelevat tapahtuman ulkomaista vierasta, egyptiläistä piispa Mouneeria. Mirva ja Kai Lappalainen kertovat perheineen lähetystyöstä Virossa ja Venäjällä.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

 

Ketään ei jätetä yksin

– Koska päivien teema on kasvokkain, olisi hienoa nähdä paljon sekä vanhoja tuttuja että uusia kasvoja. Haluaisinkin haastaa ihmiset tutustumaan tämän kesän tapahtumassa vähintään yhteen uuteen ihmiseen, Mika Järvinen sanoo.
Erilaisten ihmisten kutsumista mukaan niin kesäpäiville kuin seurakunnankin toimintaan voi tulla oppimaan tapahtumaa edeltävälle Kohtaamisten keskellä -kurssille 3. – 4.7. Hipposhallin auditorioon.

Kansanlähetyspäivien raamattuopetukset kulkevat Kasvokkain-teeman alla. Niissä käsitellään itsensä, lähimmäisen, seurakunnan ja Jumalan kohtaamista. Opettajina toimivat Mauri Tervonen, Seppo Palonen, Mika Falk, Jukka Kallioinen, Kai Niemelä ja Liisi Jokiranta.
Musiikkia esittävä Talo-orkesteri koostuu paikallisista ammattilaisista. Mukana ovat muun muassa Jousia ja Maria Lappi. Yhteislauluissa käytetään uutta Viisikielinen-laulukirjaa. Lisäksi veisataan perinteisemmällä tyylillä virsiä.

Kansanlähetyspäivien johtajina toimivat Mika ”Jurvis” Järvinen, Laura Järvinen, Mauri Tervonen ja Timo Tuikka.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie