Yleinen: Viikon debatti pui armokuolemaa: eutanasia on arvokysymys monelta kantilta

Valamossa kaksi tuhoisaa tulipaloa – epäillään tuhopoltoksi

 

Heinävedellä Etelä-Savossa paloi keskiviikkona Valamon luostarin maatilavarasto ja sen vieressä ollut verstas. Valamontiellä syttyi myöhään eilisiltana toinenkin tulipalo. Suurmäen entinen koulu oli puoliltaöin ilmiliekeissä. Paloa epäillään tuhotyöksi. Ohikulkija teki ilmoituksen palosta ennen puoltayötä.

Palomestari Ismo Vihro kertoo, että palanut koulurakennus oli oletettavasti tyhjillään, eikä tällä hetkellä ole tietoa henkilövahingoista.

Liekkien valtaan joutuneen Valamon luostarin maatilavaraston lähellä  asuinkäytössä olleet hirsirakennus ja suojeltu kivitalo säästyivät tulipalolta.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Palopaikalta satojen metrien päässä olevat luostarialueen päärakennukset hotellitiloineen eivät olleet vaarassa.

Tulipalo sai alkunsa puisesta varastorakennuksesta, joka oli pinta-alaltaan toistasataa neliötä. Se sijaitsi Valamontien sillan kupeessa. Palo levisi nopeasti varastossa miltei kiinni olleeseen verstaaseen. Sen vieressä ollut hirsinen rakennus selvisi savu- ja vesivahingoilla.

– Irtaimistoa paloi muun muassa maatilan traktori. Vahingot voivat nousta satoihintuhansiin euroihin, arvioi Valamon luostarin johtaja arkkimandriitta Sergei.

Pelastuslaitos sai hälytyksen tulipalosta kello 20:n aikoihin. Palon syttymissyytä tutkitaan.

Palanut koulurakennus sijaistee noin kymmenen kilometrin päässä Valamon luostarin alueesta, jossa maatilavarasto ja verstas paloivat.

Poliisi tutkii kumpaakin paloa.

 
Dei, herätys, artikkeliban 7.2.- (1/2)