Kansanlähetysopistolle maahanmuuttajalinja

 

KUVA:Philippe Gueissaz

Tammikuussa 10 vuotta täyttävä Kansanlähetysopisto laajentaa opintotarjontaansa maahanmuuttajalinjalla. Linja on suunnattu sudanilaisille kristityille. Tarkkaa tietoa opiskelijamäärästä ei vielä ole, mutta paikkoja on varattu 20 opiskelijalle.

– Opistoa ja maahanmuuttajia ajatellen tämä on hyvä juttu, kommentoi opiston rehtori Niilo Räsänen.

Räsänen kertoo, että linjan opiskelussa painottuvat suomen kieli ja kulttuuri sekä raamattuopetus. Tarkoitus on myös antaa valmiuksia pyhäkoulutyöhön, johtamiseen ja ylipäätään seurakuntatyöhön.

Pipliaseura Neliöb. 8.-14.4.

– Tällainen maahanmuuttajille suunnattu opiskelumahdollisuus on ollut ajatuksena jo pidempäänkin. Olemme pohtineet, mikä sopisi opistomme profiiliin. Sitten aukeni tämä sopiva kohderyhmä ja asia alkoi edetä. Tärkeässä roolissa on ollut Maiju Ollilainen, jolla on ollut yhteyksiä näihin sudanilaisiin. Kun otimme yhteyttä idean tiimoilta, selvisi, että kiinnostusta löytyy, Räsänen kertoo prosessin etenemisestä.

Suomessa on nykyisin lähes yhdeksänkymmentä kansanopistoa, joista iso osa toimii kristillisen maailmankatsomuksen pohjalta. Vapaaseen sivistystyöhön keskittyvistä kansanopistoista Ryttylässä sijaitseva Kansanlähetysopisto on suurimpia. Kevätlukukaudelle 2011 odotetaan noin 80 opiskelijaa. Opistossa järjestetään kahdeksan pitkäkestoista koulutusjaksoa eli linjaa.