Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Kansanlähetysopisto laajensi kurssitoimintaansa pohjoiseen

 

Kansanlähetysopiston pääpiste on Ryttylässä. Kuva: Anne Lepikko.

Oulussa opiston kurssit ovat toimineet sitouttajina hengelliseen toimintaan.

Pohjois-Pohjanmaa on yksi Kansanlähetyksen piireistä, joihin on syntynyt Kansanlähetysopiston etäpiste. Kaikkiaan näitä etäpisteitä on viidessä piirissä. Minna Helanen toimii kurssivastaavana Pohjois-Pohjanmaan piirissä. Kurssipiste palvelee myös Lapin, Kainuun ja Keski-Pohjanmaan piirejä.

Laaja kurssikirjo kiinnostaa

– Saimme kurssiluvan viime vuoden elokuussa. Koulutus täyttää kansanopistokurssin kriteerit. Kansanopistokurssin tulee sisältää kymmenen 45 minuutin mittaista oppituntia. Päivä sisältää kaksi taukoa. Kurssin puitteissa tarjoillaan ruoka ja majoitusmahdollisuus on myös tarjolla, Helanen täsmentää.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

Viime lukuvuonna kursseja järjestettiin Oulussa kaikkiaan viisi. Ensimmäinen kurssi liittyi evankelioimistyöhön, raamatunopetusta järjestettiin kahtena viikonloppuna, ja näiden lisäksi oli Donkkis Big Night -koulutus sekä naistenpäivät.

– Jokainen kurssi on oma kokonaisuutensa. Kurssien kirjo on niin laaja, että niistä voi poimia itselle mieluisimmat, Helanen sanoo.

Viime viikonloppuna Uuden Tien päätoimittaja Leif Nummela opetti kurssilla 1. Pietarinkirjeen. Osallistujia noin kuusikymmentä.

Helasen mukaan mainontaan satsataan pikkuhiljaa yhä enemmän.

– Tavoitteemme on koota rekisteriä kurssilaisista, jotta voimme vastaisuudessa mainostaa tehokkaammin myös entisille kurssilaisille tulevaa toimintaa, Helanen kertoo.

Uskon vahvistusta ja yhteyttä

Minna Helanen korostaa, että kaikkien kurssien tavoite on vahvistaa kurssilaisia uskossa Jeesukseen.

– Tätä kautta syntyy halu sitoutua hengelliseen toimintaan. Koulutus antaa rohkeutta ja tietoa, sekä tietysti uusia ystäviä, joiden kanssa voi toteuttaa uusia juttuja.
Helanen tietää, että kurssitoiminnan kautta jotkut aiemmin Kansanlähetyksen toiminnassa mukana olleet ovat löytäneet tiensä uudelleen toimintaan.

– Minusta vaikuttaa, että kurssille tuleminen alentaa kynnystä tulla mukaan piirimme toimintaan, esimerkiksi Kohtaamispaikkaan ja Ilosanomapiiriin, Helanen sanoo.

 
artikkelibanneri Uusi Tie

Aiheet