Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Kansanlähetys laajentaa kummilapsitoimintaa

 

Kummilapsiohjelman lapsia kuuntelemassa henkilökunnan ohjeita Sokorussa

Kansanlähetys laajentaa kummilapsitoimintaa Etiopiassa. Asiasta päätti lauantaina 9. helmikuuta Ryttylässä kokoontunut liittohallitus. Kummitoiminnan piiriin otetaan 110 lasta lisää vuoden 2013 aikana.

Kansanlähetyksen kummilapsitoiminta alkoi Agaron kaupungissa kesällä 2007. Nyt toiminta on laajentunut myös Bongan ja Sokorun kaupunkeihin. Kummilapsia on yhteensä 330 ja heillä jokaisella on Suomessa kummi tai kummiryhmä. Kaupungeissa on paljon aids-orpoja ja heikosti toimeentulevien perheitten lapsia. Kummilasten vanhemmat ovat usein työttömiä yksinhuoltajia tai lapset asuvat sijaisperheessä. Heillä ei ole niitä elämän perusedellytyksiä, joita me suomalaiset pidämme itsestäänselvyyksinä.

Kansanlähetyksen kummilapsitoiminnan tavoitteena on tarjota näille lapsille turvallinen koti ja ravintoa sekä mahdollisuus koulunkäyntiin. Kummien tuella kustannetaan lasten koulumaksut, kouluvaatteet ja opiskelutarvikkeet. Heille suoritetaan kaksi kertaa vuodessa terveystarkastus ja korvataan sairaanhoitokulut.

Perheet saavat ruoka-avustusta. Vapaa-aikana lapsille järjestetään erilaista harrastus -ja liikuntaohjelmaa. Lapset ovat itse perustaneet kuoron. Kun he saavuttavat yläasteiän, heille annetaan ammatilliseen koulutukseen valmentavaa opetusta ja ATK-taitoja.

IK-opisto Neliöb. 20.5.-2.6.

Kummin kannatussumma on 25 euroa kuukaudessa. Tarvittaessa kannatussummaa korotetaan vuoden 2014 alussa.

Lisätietoja kummityöstä Kansanlähetyksen kotisivuilla www.sekl.fi/sekl/lahetys/tyoalueemme/etiopia/etiopian-kummilapsityo

 

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie