Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Kansanlähetys aloittaa yt-neuvottelut

 

Suomen Evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen henkilökunnalle on annettu tänään 11. syyskuuta neuvotteluesitys yt-neuvottelujen alkamisesta. Kansanlähetyksen lähetysjohtaja Mika Tuovisen mukaan alustava arvioitu vähennystarve on 20 henkilötyövuotta. Neuvottelujen tavoitteena on saada toiminnan kulut ja tulot tasapainoon.

– Kansanlähetyksen liittohallitus on antanut minulle tehtäväksi toteuttaa kaikki henkilöstöä ja toimintaa koskevat toimenpiteet, joilla voidaan pienentää talouden alijäämää. Viime vuosien ajan toiminnan kulut ovat olleet suurempia kuin tulot, Tuovinen sanoi tiedotustilaisuudessa.

 

Neuvottelut koskevat koko Kansanlähetyksen henkilökuntaa Kansanlähetyksen piirien työntekijöitä lukuun ottamatta.  Kansanlähetyksen piirit ovat itsenäisiä yhdistyksiä. Neuvottelut kestävät yhteistoimintalain mukaisesti kuusi viikkoa.

IK-opisto Neliöb. 20.5.-2.6.

Kansanlähetyksen tälle vuodelle hyväksytty talousarvio on noin 710 000 alijäämäinen.

– Säästöt on syöty. Testamentteihin, joita viime vuonna on ollut erityisen paljon, ei voi luottaa, Tuovinen sanoi.

– Tavoitteeseen kuuluu myös varainhankinnan kehittäminen ja ihmisten rohkaiseminen säännölliseen lahjoittamiseen. Tässä tilanteessa lisätulot ja säännöllinen lahjoittaminen vähentäisivät supistustarvetta, Mika Tuovinen sanoi.

Kansanlähetyksen varainhankintatyö tapahtuu pääasiassa Kansanlähetyksen itsenäisten piirien kautta. Tuloista noin kolmekymmentä prosenttia muodostuu seurakuntien talousarviomäärärahoista.