Kansanlähetyksen yt-neuvottelut saatiin maaliin

 

Kansanlähetyspäivien juhlavieraita vuodelta 2016. Kuva: Jenniina Nummela

Viime lokakuusta lähtien käytyjen yhteistoimintaneuvottelujen tuloksena Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys irtisanoo kolme työntekijää.

Kaksi irtisanotuista on kotimaahan pysyvästi palanneita lähetystyöntekijöitä ja yksi Nuorten maailman työntekijä.

Lähetysjohtaja Mika Tuovinen painottaa, että nuorten asia on edelleen tärkeä, ja tarkoituksena on uudelleen organisoida Nuorten maailman työnkuvia.

Par.Aviol. Neliöb.14.5.-9.6. MJa

– Yt-neuvottelut koskivat Kansanlähetyksen keskustoimistoa ja prosessissa analysoimme organisaation rakenteen, työnkuvat ja tapahtumat. Prosessi jatkuu edelleen. Piirijärjestöt olivat neuvottelujen ulkopuolella.

Muina säästötoimina koko Kansanlähetyksen henkilöstön lomarahat puolitetaan kuluvana vuonna ja viisi työntekijää lomautetaan siten, että he työskentelevät lomautuksen aikana osa-aikaisesti.

Ulkomailla kokoaikaisesti työskenteleviä lähettejä irtisanomiset tai lomautukset eivät koske.

Henkilöstökulujen ohella säästökohteita löytyi ulkomaantyöaloilta, ja tänä vuonna karsittiin ulkomaisille yhteistyökumppaneille annettavia avustuksia. Ryttylän lähetyskeskuksessa järjestettäville tapahtumille laadittiin säästötavoitteet.

– Viimeisten kymmenen vuoden aikana budjettimme ovat olleet alijäämäisiä, mikä on tarkoittanut sitä, että toiminta on saatu pyörimään testamenttilahjoituksin. Syyskuussa liittokokous velvoitti meidät laatimaan budjetin, jossa toiminnallinen tulos on positiivinen, Tuovinen kertaa.

– Olemme kiitollisia seurakunnille ja työmme ystäville myös taloudellisesta tuesta. Jatkamme eteenpäin niillä resursseilla, joita he meille antavat.

 
Kylvaja artikkelibanneri