Ihmisiä ja ilmiöitä: Ovet auki Israelin evakoille – Maailma seuraa ja kommentoi tilannetta Gazassa, Israelissa omaa surua hoidetaan auttamalla maan sisäisiä pakolaisia

Kristillinen lastenlehti Donkki lakkautetaan Kansanlähetyksen muutosneuvotteluiden seurauksena

 
Kyltti, jossa kulkee Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys ja kartta alueen rakennuksista.

Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon virallinen lähetysjärjestö. Yhdistyksen lähetyskeskus ja Kansanlähetysopisto sijaisevat Ryttylässä. KUVA: KAROLIINA RAUHIO-POKKA

Suomen Evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen muutosneuvottelut päättyivät. Niiden seurauksena muun muassa kristillinen lastenlehti Donkki lakkautetaan. Lehdestä ilmestyy vielä kaksi numeroa.

Suomen Evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen muutosneuvottelut päättyivät 16.10., ja niiden päätöksistä tiedotettiin 18.10. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Uusi Tie -lehti. Kansanlähetys ilmoitti syyskuussa muutosneuvotteluiden käynnistämisestä vaikean taloustilanteensa vuoksi.

Muutosneuvotteluiden myötä kaikki Kansanlähetyksen kotimaan ja kotimaasta käsin lähetystyötä tekevät työntekijät lomautetaan 11 työpäiväksi seuraavan puolen vuoden aikana. Päätös koskee noin viittäkymmentä henkilöä. Lomautukset saatetaan joutua uusimaan vuoden 2024 loppupuolella, jos järjestön taloudellinen tilanne sitä vaatii. Lisäksi työntekijöille maksettavat päivärahat ja kilometrikorvaukset leikataan puoleen ensi vuodelle.

Karas-Sana Neliöb. 4.-10.12. MJa

Kansanlähetyksen henkilöstöä supistetaan merkittävästi, kun sen 99 työntekijästä 13 irtisanotaan, kahdeksan jää eläkkeelle ja kuuden työsuhde osa-aikaistetaan. Ensimmäinen kertaa Kansanlähetys joutuu irtisanomaan myös lähetystyöntekijöitä kesken työkauden.

Leikkauksilla on vaikutusta yhdistyksen työhön. Esimerkiksi kristillinen lastenlehti Donkki ja Joulun Aika -lehti lakkautetaan. Donkki-lehdestä ilmestyvät vielä numerot 4/2023 ja 1/2024. Idäntyönpäivät, Missioforum ja Israel-päivät yhdistyvät yhdeksi tapahtumaksi.

***

Uusi Tie haastatteli Kansanlähetyksen muutosneuvotteluiden päättymisen jälkeen työnantaja- ja työntekijäpuolen edustajia. Lue heidän kommenttinsa Uuden Tien verkkolehdessä.

Lisäys 25.10. klo 15:36: Juttuun on lisätty tiedot Donkki-lehden viimeisten numeroiden ilmestymisestä.

 
artikkelibanneri Uusi Tie